Jump to content

Arsenal: Wenger taktikája megbosszulta magát

2014. 09. 15. 09:58

Arséne Wenger most szívhatja csak igazán a fogát, ugyanis a nyári átigazolási szezonban végül nem vásárolt védőt és ez a húzása most megbosszulta magát. A francia szakember ugyanis két hónapra elveszítette a Manchester City elleni derbin sérülést szenvedő Mathieu Debuchy-t, akit nagy nehézségek árán még tud pótolni valahogy, ám ha még valaki megsérül a védelemből, akkor Wenger komoly problémával találja szemben magát.

A hétvégi 2-2-re végződött rangadón komoly érvágás érte az Arsenal együttesét. A londoniak ugyanis elveszítették Mathieu Debuchy-t, a csapat nyáron szerződtetett francia védőjét. A játékos bokasérülést szenvedett és bár a klubnál mindenki örült, hogy Debuchy megúszta szalagszakadás nélkül, a ficam miatt így is legalább két hónapra kidőlt, tehát át kell szervezni a védelmet. Arséne Wenger a nyáron sokat töprengett azon, hogy igazoljon-e védőt, repkedtek a nevek, ám a francia végül nem vett új játékost a védelembe. Ez most megbosszulta magát, ugyanis Debuchy kidőlésével alaposan át kell szervezni az Ágyúsok védelmét.

A hírek szerint Wengernek Calum Chambers és Hector Bellerin személyében két választása van a védelem jobb oldalára, a két fiatal közül az egyik biztos, hogy kezd a Borussia Dortmund elleni BL-mérkőzésen holnap. A gond nem is a jobb oldal, sokkal inkább a védelem közepén tátongó lyuk bevarrása. Chambers korábban még nem nagyon játszott azon a poszton, és bár egyszer-kétszer jól pótolta Mertesackert, Wenger a Dortmund ellen nem nagyon kockáztathat.

Nacho Monreal lehet az egyik potenciális választottja a franciának, ugyanakkor ő is csak az előszezonban lejátszott mérkőzéseken szerepelt ezen a poszton. Bellerin egy fiatal játékos, elképesztően gyors, ő döntötte meg Theo Walcott sprint-csúcsát, ám nem elég tapasztalt, Wenger előbb szerepeltetné a védelem közepén Flaminit a klubhoz közeli források szerint.

Azért van minek örülni a londoniak háza táján, Kieran Gibbs ismét egészséges, az orvosok zöld utat adtak neki, így a védelem bal oldalán bevethető akár már a BVB elleni BL-derbin is.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:espn.co.uk;squawka.com)