Jump to content

MU: Ferdinand kitálalt Moyesról

2014. 09. 15. 09:27

Rio Ferdinand igen élesen bírálta David Moyest, a Manchester United előző menedzserét. A kiváló védő, aki a nyáron szerződése lejártával több mint egy évtized után távozott az Old Traffordról önéletrajzi könyvében írt a közte és Moyes közötti viszonyról. Ferdinand élesen kritizálta korábbi edzőjét, a sorokból kiderült, hogy a rutinos játékos se nem szívlelte, se nem tisztelte túlságosan a skót szakembert.

Rio Ferdinand legújabb könyvében - korábban már írt egy kötetet a Manchester United játékosaként eltöltött évekről - nem illette éppen hízelgő szavakkal korábbi menedzserét, David Moyest. Az MU korábbi, a QPR jelenlegi "ötöse" szerint a skót tréner újításaival többnyire negatív célt ért el.

"A legnagyobb homály az volt, ahogyan ránk akarta erőltetni az általa legjobbnak vélt labdakihozatalt. Gyakran azt az utasítást adta nekünk, hogy játsszuk meg a labdát hosszan. Volt olyan játékos, aki csak a manchesteri időszaka során többször adott hosszú labdát, mint korábban összesen a karrierje során. Gyakran a teljes taktikánk a hosszú labdákra, vagy a keresztlabdákra épült. Megalázó volt. A Fulham elleni hazai meccsünkön 81 keresztlabdát adunk, 81-et. Aztán volt olyan meccsünk, amely előtt azt kérte, hogy sokat járassuk a labdát, passzoljunk sokat. Azt mondta, hogy az előző mérkőzésen csak 400 passzunk volt, most legyen legalább 600. Kit érdekel a sok passz, ha 10 átadásból rúgni tudunk öt gólt? Moyes egy kis klub mentalitását próbálta átültetni egy nagy klub életében, ez nem sikerült" - beszélt igen csak nyíltan a Manchester United történetének egyik legrosszabb idényéről a korábbi védő.

Ferdinand természetesen alaposan kitárgyalta kötetében egykori menedzserét, elmesélte többek között azt is, hogy a Bayern München elleni BL-mérkőzés előtt a rögzített játékhelyzeteket egy parkban gyakoroltatta játékosaival.

"Ez mennyire amatőr? Miért nem küldött rögtön egy email-t a münchenieknek, vagy inkább egy DVD-t a taktikáról" - tette fel a költői kérdést Ferdinand, majd rátért a kettejük közötti személyes ellentétre is.

A védő leginkább azt sérelmezte Moyesszal kapcsolatban, hogy az ominózus mérkőzést megelőző értekezleten amikor kihirdette a kezdőcsapatot mindenki előtt megszégyenítette Ferdinandot azzal, hogy kihagyta, majd magyarázatként annyit fűzött hozzá a döntéséhez, hogy több gyorsaságot szeretne a védelemben.

"Belehaltam. Üvölteni akartam és nekiesni. De csapatjátékos vagyok, nagyot nyeltem és csak álltam meredten. De minden bizonnyal az volt életem legrosszabb pillanata Manchester United játékosként. Soha sem hagytak ki egy fontos mérkőzésről, főleg nem így."

Rio Ferdinand a hétvégén visszatért az Old Traffordra, de már mint a Queens Park Rangers játékosa. A legendás védő vesztes csapatnak volt tagja, ugyanis az MU 4-0-ra verte a QPR-t.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:101greatgoals.com)