Jump to content

MU: Herrera szerint di María a világ egyik legjobbja

2014. 09. 15. 16:28

A hétvégén megszerezte első győzelmét a Premier League-ben a Manchester United. Louis van Gaal együttesében egyedül Luke Shaw nem játszott a nyári szerzemények közül a Queens Park Rangers elleni 4-0-ás győzelemmel záruló találkozón. A négy gólból amúgy kettőt is új fiú szerzett, Angel di María juttatta vezetéshez a hazaiakat, Ander Herrera nevéhez pedig a második gól fűződött. A spanyol a mérkőzés után dicsérte a csapatot, különösen argentin kollégáját.

A Manchester United ezúttal már valóban úgy játszott, mint egy olyan csapat amely a bajnoki címre tőr. Louis van Gaal új felállásban, 4-1-2-1-2-es hadrendben küldte pályára együttesét. A védelem előtt Daley Blind szürte a támadásokat, előtte a széleken Herrera a másik oldalon pedig di María játszott, míg középen Juan Mata irányította a Rooney-van Persie csatár kettőssel felálló hazaiakat. A gólgyártást di María kezdte meg, majd Herrera talált a kapuba Rooney passzából. A spanyol később vissza adta a kölcsönt, Rooney az ő passzából talált be, majd a 4-0-ás végeredményt Mata állította be di María átadásából. Az United könnyedén verte a Rio Ferdinanddal felálló QPR-t, a mérkőzés végén Herrera dicsérte is az övéit, különösen di Maríát.

"Ángel egyike a legjobb játékosoknak manapság a világon. A Manchester Unitedben mindig is a világ legjobbjai játszottak, nem is lóg ki a sorból. A csapatban ott van még Falcao és Daley Blind, Marcos Rojo és Luke Shaw is, ők mind nyáron érkeztek velem együtt. A csapat szinte új, de fejlődünk és keményen dolgozunk, hogy jó eredményt érjünk el az idényben" - beszélt a csapat vasárnapi teljesítményéről és egy picit a jövőről is Herrera.

A nyáron az Athletic Bilbao együttesétől megvásárolt fiatal szélső a korábban sokat bírált védelmet is dicsérte, különösen Blindet és Rojót emelte ki.

"Úgy gondolom, hogy remek teljesítményt nyújtottak, nagyszerűen látták el feladatukat a védelemben és kiválóan passzoltak ki. Marcos rettentő agresszív, de ez nagyon fontos egy csapatnak. Blind szinte soha nem veszít labdát, szóval boldogok vagyunk, de tudjuk, hogy még kell fejlődnünk" - zárta értékelését Herrera.

A Manchester United 4 forduló után a Premier League 9. helyén áll 5 ponttal. Louis van Gaal együttese legközelebb a Leicester City otthonában lép pályára.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)