Jump to content

Bajnokok Ligája: KiKLOPPfolták az Arsenalt

2014. 09. 16. 23:14

A tavalyi csoportkör után újra azonos négyesbe került a Dortmund és az Arsenal csapata, amely a Bajnokok Ligája első játéknapjának rangadóját játszotta Németországban. A hazaiakat tüzelte, hogy a legutóbbi alkalommal 1-0-ra kikaptak ellenfelüktől odahaza.

Már az első játékrész első felében magához ragadta a Dortmund kezdeményezést, a sárga-fekete mezesek viszont csak szögletekig jutottak és azokból veszélyeztettek. Az Arsenal jól zárta le a területeket és egyértelműen kontrára rendezkedtek be, a dortmundiak pedig próbálták megtalálni, hol lehet áttörni a masszív falon. A hazai mezőnyfölén első ziccere a 26. percben alakult ki, mikor Aubameyang lőtte közvetlen közelről Szczesnybe a labdát, majd 2 perccel később, az örmény Mkhytaryan lőtt fölé 10 méterről. Az Arsenal csak kontrából tudott veszélyeztetni, egy bal oldali Wilshere beadás után Weidenfeller bizonytalankodott, de utána összeszedte a labdát Welbeck fejéről. A Dortmund ezek után távoli lövésekkel próbálkozott, de azok sem okoztak gondot a vendég csapat lengyel hálóőrének. Ezután Welbeck lőtt ajtó-abkak ziccert mellé. A jég a félidő utolsó másodperceiben tört meg, ekkor Ciro Immobile saját térfeléről megindulva, két londoni védő határozatlanságát kihasználva 13 méterről lőtte el Szczesny mellett a kapu jobb oldalába.

A második félidőben ott folytatta a Dortmund, ahol az elsőben abbahagyta. Aubameyang egy gyönyörű kényszerítő után használta ki Szczesny rossz kijövetelét és az üres kapuba passzolt, megduplázva a hazai előnyt. A hazaiak ezután sem álltak be védekezni, ki akarták szolgálni a majd’ 70.000 szurkolójukat. Futószalagon követték egymást a helyzetek és az Arsenal hálát adhat az égieknek, hogy nem nőtt a különbség, hiszen a két gólos differencia még a számukra volt hízelgő. Kevés helyzetükkel se tudtak élni a vendégek, Welbeck újabb ziccert rontott, mely az utolsó tíz percre újra nyílttá tehette volna a meccset.

Dortmund – Arsenal 2-0 ( Immobile 45’, Aubameyang 48’)

(forrás: sportrajongo.hu; foto:twitter @BVB )