Jump to content

BL: Özilt lepontozta a Bild

2014. 09. 17. 11:57

A lehető leggyengébb osztályzatot kapta Mesut Özil a német Bild magazintól a Borussia Dortmund-Arsenal BL-mérkőzést követően. Özil valóban árnyéka volt önmagának, "jóakarói" viccesen megjegyezték, hogy a német játékos hónapok óta kiegyensúlyozottan játszik, kiegyensúlyozottan gyengén.

Özilnek a Dortmund 2-0-ás győzelmével záruló mérkőzésen igazából egy értékelhető megmozdulása sem volt, igaz társai sem vitézkedtek. A német válogatott játékost a 60. perc környékén cserélte le Arséne Wenger, produkcióját a brit Telegraph lap a "láthatatlan" jelzővel illette. A német Bild magazin azonban nem volt ilyen visszafogott, a lehető leggyengébb osztályzatot, 6-ost adott Özilnek.

Mesut Özil tavaly érkezett az Arsenalhoz amely klubrekordnak számító 42 millió fontot fizetett érte a Real Madrid együttesének. A játékos Londonban egyszer sem tudta megközelíteni azt a formáját melyet Madridban láthatott tőle a közönség, ám az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a támadó nem játszhat a kedvenc posztján 10-esként Welbeck mögött hanem a bal oldalon kell futballoznia, ott meg látványosan gyenge teljesítményt nyújt immáron hosszú ideje.

Özilt a sajtón kívül a szurkolók is kikezdték, egyöntetű vélemény a drukker körökben, hogy a német nem érte meg a pénzét eddig. Arséne Wenger természetesen kiállt a játékosa mellett és dicsérte, a csapat hasznos tagjának nevezte. Ugyanakkor 42 millió fontért gyaníthatóan nem hasznos tagot, hanem vezéregyéniséget, meccseket eldöntő játékost akart igazolni Wenger, ám Özil eddig egyik kivánalomnak sem felelt meg.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:insidespanishfootbal.com, dailymail.co.uk)