Jump to content

Carlos Querioz mégis marad Iránban

2014. 09. 17. 08:31

Egy négyéves szerződés hosszabbítással véget ért Carlos Queiroz hosszú és fordulatos nyári edzői pályafutásának folytatásáról szóló története. Így eldőlt, hogy a portugál szakember marad az iráni válogatott szövetségi kapitánya.

Queiroz távozni szeretett volna a nyári világbajnokság után - mely a negyedik vébé-szereplése volt Iránnak - azt követően, hogy az Argenítánától és Boszniától elszenvedett vereségek után nem sikerült az egyenes kieséses szakaszba jutnia Iránnak.
A szövetségi kapitány akkor arra panaszkodott, hogy azért sem tud előrébb lépni az iráni válogatottal, mert "egyoldalú" a kapcsolata az iráni szövetséggel, és nem kapja meg azt a személyi és eszmei támogatást munkájához, amely kellene az iráni labdarúgás eredményesebbé tételéhez.

A portugál válogatott és a Real Madrid korábbi vezetőedzője kedden mégis négyéves szerződés hosszabbítást írt alá a szövetséggel Teheránban, így pontot tett a távozásáról szóló pletykák és híresztelések végére.

Quieroz azt is hozzátette, hogy feltett szándéka a válogatottal érmet nyerni a januári Ázsiai Játékokon, melynek labdarúgó tornáját az elmúlt három alkalommal megnyerte Irán. Ám a szerződés körüli hercehurca miatt idén a vártnál később kezdődik el a csapat felkészülése, így Queiroz egyelőre csak a dobogós helyezést tudta célul kitűzni.

(Fotó: skysports.com)