Jump to content

Newcastle: Jonas Gutiérrez rákos

2014. 09. 17. 08:51

Az angol labdarúgó bajnokságban szereplő Newcastle együttesének népszerű középpályása, Jonas Gutiérrez nyilvánosságra hozta, hogy Argentínában hererákot diagnosztizáltak nála, aminek következtében kezelést kap.

A válogatottban is korábban szerepet kapó 33 éves játékosa egy argentin televíziós műsorban elmondta, hogy már tavaly észrevették nála a daganatot, melyet azonnal meg is operáltak, azóta pedig kemoterápiás kezelést kap.

Gutiérrez hozzátette, hogy 2013 májusában erős fájdalmakra panaszkodva ment kivizsgálásra, ám az első néhány alkalommal még nem vették észre a tumort. Amikor kiderült, hogy rákos, még a Newcastle-lal kötött szerződés hosszabbítást is félretette, hogy otthon kezeljék.

Az argentin középpályás 2008-ban érkezett az angol csapathoz, és rögtön a közönség kedvence lett, mivel nagy szerepet játszott abban, hogy már második szezonjában megnyerte a Newcastle a másodosztályt, azaz a Championshipet.

Ám Alan Pardew nem nagyon küldte pályára az elmúlt szezonban, így a bajnoki idény második felét a Norwich csapatában töltötte kölcsönben, utoljára áprilisban lépett pályára.

Gutiérrez betegsége nyilvánosságra hozatala kapcsán elmondta, hogy argentin játékos társaitól nagyon sok lelki segítséget kap, és a Twitteren köszönte meg rajongóinak az aggódást.

(Fotó: nothingbutnewcastle.com)