Jump to content

Európa Liga: A BL árnyékában, a BL reményében

2014. 09. 18. 16:00

A német-angol háború harmadik felvonása, Gulácsiék a Celtic ellen, szerb pokolban a Tottenham, a címvédő Sevilla a Feyenoordot fogadja. Előretekintés az Európa Liga csoportkörének első fordulójára.

Új téttel indulnak meg az Európa Liga küzdelmei, hiszen az UEFA szabályai szerint az idei esztendőben már nem csak pénzjutalmat osztanak a résztvevőknek, hanem a győztes kvalifikálja magát automatikusan a Bajnokok Ligája főtáblájára. A szervezet elöljárói így abban bíznak, hogy a csapatok sokkal komolyabban veszik a sorozatot.

A mai napon két magyar játékosnak szurkolhatunk. Gulácsi Péter csapata a Salzburg hazai pályán fogadja a Celticet és az osztrák csapat számít esélyesnek a találkozón. A másik magyar játékos, Dzsudzsák Balázs csapata szoros összecsapásra számíthat a görög Panatinaikosz vendégeként.

A keddi Dortmund – Arsenal illetve a szerdai Bayern München – Manchester City után egy újabb német – angol párharcot látnak a nézők. Az Everton hazai pályán fogadja a Wolfsburg csapatát. Az angol szurkolók bíznak abban, hogy kedvenceik több sikerrel veszik az akadályt, mint a másik két alakulat és a Farkasok nem marnak el pontot a Goodison Parkból.

A Premier League-t két győzelemmel kezdő, majd a következő két mérkőzésén nyeretlen Tottenham szomszédunkba, Szerbiába látogat, ahol a vehemens szurkolótáborral a háta mögött felálló Partizan Belgráddal csapnak össze. A szerb pokol megnehezítheti a Sarkantyúsok sorsát.

A tavalyi győztes Sevilla otthon kezdi meg a szereplését a Feyenoord ellen, amely mérkőzés nem lesz sétagalopp. A spanyol és a holland csapat találkozója gólgazdagnak ígérkezik. Az elmúlt 8 évben három alkalommal győztes andalúz alakulat újra a végső sikerért száll harcba, hiszen saját bajnokságából nem könnyű odaérni a nagy négyes mögötti negyedik, még Bajnokot Ligáját érő pozícióba.

A mai tévés-menü:
Panatinaikosz – Dinamo Moszkva 19:00 ( Digi sport 1)
Salzburg – Celtic 19:00 (Digi sport 2)

Everton – Wolfsburg 21:05 (Story 4)
Sevilla – Feyenoord 21:05 (Digi sport 1)
Napoli – Sparta Praha 21:05 (Digi sport 2)

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, foto: europaliga.hu)