Jump to content

Premier League 5. forduló

2014. 09. 19. 19:28

A 2014/15-ös idény számos meglepetéssel kedveskedett az angol futball kedvelőinek. Rengeteg döntetlen született és a nagycsapatok is hullámzó teljesítményt nyújtanak. Vajon képesek lesznek győzelmet elérni az Ágyúsok? A Vörös Ördögök végre szárnyra kapnak? A Chelsea folytatja győzelmi sorozatát? Ezekre és még számos kérdésre a holnapi játéknapon kapunk választ.

A tabella első helyét a Londoni kékek foglalják el, akik az első négy fordulót 100%-os mutatóval és 15 rúgott góllal zárták. Új igazolásaik – Fabregas és Costa – eddig remekelnek. Úgy tűnik, hogy a Mourinho-gépezet rendesen felkészült az új szezonra, bár nagy riválissal még nem kerültek össze. Szombati ellenfele a bajnoki címvédő Manchester City, akikre mostanság rájár a rúd, hiszen hét közben alulmaradtak a Bayern München ellen, azt megelőzően döntetlent játszottak az Arsenallal, és még korábban a Stoke rabolt tőlük három pontot hazai pályán.

London ágyúlövésekkel tarkított fele, eddig csak egy győzelmet látott a négy forduló alatt. A friss FA Kupa és Szuperkupa nyertes alakulat lassan rázódik bele az idénybe. Ezt akár foghatnánk a sok új igazolásra, akiknek még be kell illeszkedniük, vagy akár a - nem meglepően - sok sérültre. Legutóbb a védelem jobb oldalából esett ki Debuchy, aki a Newcastle-ből érkezett a nyáron Sagna pótlására. Hétvégi ellenfelük a második helyezett Aston Villa lesz.

A Manchester United számára felfelé ível a tendencia, de vajon tudják-e tartani formájukat a Leicester otthonában? Mióta Sir Alex Ferguson visszavonult a foci világából, nem megy annyira a játék a Vörös Ördögök számára. A világbajnokságon jól teljesítő Louis Van Gaal nagy feladat előtt áll, ami Moyes-nak tavaly nem sikerült. Kíváncsian várjuk, hogy az új igazolások mire lesznek képesek együtt az idő haladtával. Egy biztos, nagyon ütős kerete van a United-nek.

A Liverpool előtt nagy feladat áll, elvégre be kell bizonyítaniuk a kritikusoknak, hogy a tavalyi jó idény nem a szerencsén vagy a véletlenen múlt. A nyáron Suarez eladásából befolyó pénzből rendesen bevásároltak ők is, többek közt Balotellit igazolták le a Milan együttesétől. Szombaton a West Ham otthonába látogatnak el. A papírforma adott, de mint tudjuk, a foci végeredményét nem a fogadási irodák szorzói határozzák meg.

A QPR – Stoke City, Aston Villa – Arsenal és West Ham – Liverpool mérkőzések kerülnek magyar csatornán közvetítésre, a Digi Sport 1-en. Jó szórakozást és jó szurkolást mindenkinek!

(NÁ)
(Forrás: sportrajongo.hu | Fotó: livefmghana.com)