Jump to content

Bundesliga: HSV-Bayern a slágermeccs, de lesz-e ismét 11 gól?

2014. 09. 20. 10:00

A hétvégén a negyedik fordulót rendezik a német labdarúgó bajnokságban, a Bundesligában. A forduló slágermérkőzését a Hamburg-Bayern derbi jelenti, amely azonban a HSV évek óta tartó gyenge formája miatt mostanra sokat vesztett régi fényéből. Tavaly a bajorok - igaz odahaza - 9-et rúgtak a riválisnak, ez akár most is előfordulhat.

Kiindulva a hamburgiak botrányosan gyenge szerepléséből, amely immáron edzőváltáshoz is vezetett hiszen a HSV vezetősége a Hannover elleni vesztes mérkőzést követően menesztette Mirko Slomkát. Azt már megszokhattuk, hogy a gyengén szereplő csapatok életében egy-egy edzőváltás pozitív hatást érhet el, ám ezzel együtt hatalmas meglepetés lenne, ha Lasoggáék éppen a Bayern ellen táltosodnának meg.

Slomkát amúgy Josef Zinnbauer váltotta a kispadon és az ellen az FCB ellen kell lehetőleg győzelemre vezetni eddig még nyeretlen csapatát, amely a hétközi BL-fordulóban a Manchester Cityt verte 1-0-ra. A bajorok csapatából többen hiányozni fognak a rangadóról, de Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger, Thiago és Martinez távollétében is bombaerős csapatot küldhet pályára Pep Guardiola. A bajorok idegenben idén eddig egyszer játszottak, a Schalke ellen döntetlent értek el, nem lenne szerencsés újabb pontokat elhullajtani ezért gyaníthatóan mindent megtesznek majd a győzelemért.

A papírforma bajor győzelmet ígér már csak azért is, mert a Hamburg legutóbbi öt mérkőzését elveszítette a Bayern ellen, ráadásul ezeken az összecsapásokon összesen 24 (!) gólt kapott a HSV. A Hamburg ebben a szezonban ráadásul még nem nyert, sőt még gólt sem rúgott, jó esély van arra, hogy ezek a mutatók nem pont ezen a hétvégén változnak.

Mérkőzés előtti edzői nyilatkozatok:

Pep Guardiola: "Az a fontos hogyan játszunk, nem az, hogy milyen felállásban küldöm pályára a csapatot. A Hamburg agresszív csapat, kontroll alatt kell tartanunk a labdát és a meccset.”

Josef Zinnbauer: "A Bayern a meccs favoritja, büszkén fogadhatjuk őket. Nincs veszíteni valónk, tehát fel kell vennünk a harcot és küzdenünk kell.”

Lehetséges kezdőcsapatok:

Hamburg: Adler - Diekmeier, Westermann, Djourou, Ostrzolek - Arslan, Behrami - Stieber, Holtby, Müller - Lasogga

FC Bayern: Neuer - Boateng, Benatia, Alaba - Rafinha, Alonso, Lahm, Bernat - Götze, Müller, Lewandowski

Kezdés: szombat 15:30 - Eurosport 2

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:biggsoccer.com)