Jump to content

Bundesliga: Mainz-Dortmund – japán belharccal megspékelve

2014. 09. 20. 11:03

A negyedik fordulót rendezik a német labdarúgó bajnokságban, a Bundesligában a hétvégén. A forduló slágermérkőzését már kitárgyaltuk korábban, így most nézzük a többi összecsapást. A szombati és a vasárnapi játéknap is tartogat csemegéket, elég csak a Mainz-Dortmund derbire gondolni.

A Freiburg-Hertha 2-2-es döntetlenjével kezdődött amúgy a 4. forduló, szombaton pedig olyan találkozókat lehet majd figyelemmel követni (leginkább az Eurosport 2-n), mint a HSV-FC Bayern derbi, vagy a Mainz-Dortmund rangadó.

A negyedik fordulóban pályára lépő csapatok fele még veretlen, meglepetésre ebbe a csoportba tartozik a Köln és a Paderborn valamint a Mainz is, viszont a Dortmund már nem éppen ezért lesz majd érdekes e két utóbbi egymás elleni összecsapása.

A Mainz az idény meglepetéscsapata eddig, egy győzelemmel és két döntetlennel, 5-3-as gólkülönbséggel a tabella 7. helyéről várhatják a dortmundiak elleni hazai mérkőzésüket. A Hertha ellen 3-1-re nyert a legutóbbi fordulóban a csapat köszönhetően Okazaki remeklésének és persze két góljának. Ugyanakkor a BVB sem panaszkodhat arra, hogy rossz formában lenne, a hétközi BL-fordulóban az Arsenalt iskolázta le, előtte pedig Freiburgot verte 3-1-re a bajnokságban.

Jürgen Klopp ezúttal sem számíthat Nuri Sahin, Marco Reus, Ilkay Gündogan és Mats Hummels játékára, Neven Subotic azonban lehet, hogy pályára léphet. Klopp számára amúgy mindig különleges alkalom a Mainz elleni derbi, hiszen ezzel a csapattal érte el első komoly sikerét amikor 2004-ben felvezette őket a Bundesligába.

Kulcsjátékos a Mainznál:
A csapat gólzsákja a japán Okazaki aki amióta a Mainzhoz igazolt 36 mérkőzésen 18-szor volt eredményes. A 28 éves játékos lőtt már gólt a Dortmund ellen is mégpedig idén áprilisban, ezúttal is erre készül.

Kulcsjátékos a Dortmundnál:
A BVB-nek is van egy japánja, aki legalább olyan jó, mint Okazaki, ő pedig nem más, mint Shinji Kagawa. A Freiburg ellen bizonyította, hogy hamar megszokta régi-új csapatát, olyan mintha el sem hagyta volna a BVB-t. A Freiburg ellen 22. Bundesliga gólját szerezte, az Arsenal ellen pedig pihentette őt Klopp, lehet, hogy ez nem sok jót ígér a Mainznak.

Egymás elleni statisztika:
A sárga-feketék a két klub 16 Bundesliga-találkozója közül nyolcat megnyertek, többek között a legutóbbi hatot. Ugyanakkor a tavalyi idény során szoros meccseket játszottak, jóllehet végül mindig a BVB örülhetett. A szakértők szerint ezúttal sem lesz másként, a Bundesliga szakírói 3-1-es dortmundi sikert várnak.

Kezdés: szombat 18:30 (Eurosport 2)

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:gibtmir-diekirsche.de)