Jump to content

PL: Pellegrini szerint élet-halál meccs a Chelsea elleni

2014. 09. 21. 11:38

Az angol Premier League ötödik fordulójának slágermérkőzése kétséget kizáróan a Manchester City-Chelsea rangadó. Manuel Pellegrini a bajnoki címvédő manchesteriek menedzsere szerint a találkozó élet-halál meccs lesz tanítványai számára, ugyanis négy forduló alatt immáron öt pont a hátrányuk legfőbb riválisuk ellen, nagyobb előnyt a chilei szerint nem lehet adni Mourinhóéknak.

A City négy forduló alatt két győzelmet és egy-egy döntetlen valamint vereséget tud felmutatni 7-4-es gólkülönbséggel. Ezzel szemben José Mourinho alakulata 100%-os teljesítménnyel vezeti a Premier League-et, jóllehet a londoniak sorsolása jóval könnyebb volt eddig, közvetlen riválisai közül még egyetlen csapattal sem találkozott ugyanis. A City ezzel szemben már játszott a Liverpoollal (3-1) és az Arsenallal (2-2) most pedig a Chelsea-t fogadja azzal a tudattal, hogy egy esetleges vereséggel nyolc pontra nőhetne a két csapat közötti különbség.

Pellegrini együttese három mérkőzés óta nyeretlen, a Stoketól 1-0-ra kapott ki, az Arsenal ellen 2-2-es döntetlent játszott, míg a BL-ben a Bayern Münchentől szenvedett 1-0-ás vereséget. A Chelsea ezzel szemben szárnyal a PL-ben, négy meccsből négyet nyert, igaz a BL-ben a Schalke meglepetésre feltartóztatta Fabregasékat (1-1).

A vasárnapi összecsapás természetesen presztízsharc is lesz a javából, hiszen a két szakember, Pellegrini és Mourinho nem igazán eszik egymás tenyeréből. A felek között a rivalizálás a Real Madridig vezethető vissza, a chileit menesztették és éppen a portugált ültették a helyére, aki többek között bajnokságot nyert a csapattal.

Ami a vasárnapi összeállításokat illeti a City ezúttal is nélkülözni kénytelen Stevan Joveticset és a középpályáról Fernandót, ugyanakkor Sergio Aguero bevetésre kész. Az argentin már három gólnál jár az idényben, igaz a Bayern München ellen csupán 16 percet játszott, Pellegrini már a PL-rangadóra pihentette.

A derbinek külön pikantériát adhat, hogy a Chelsea legandája, Frank Lampard az őszi idényt kölcsönben éppen a City-nél tölti, komoly fricska lenne, ha éppen az ő gólja jelentené a londoniak vesztét.

Mindenesetre az elmúlt idényben a Chelsea oda-vissza verték a manchesterieket, idegenben 1-0-ra nyert José Mourinho együttese, ezzel az eredménnyel alighanem vasárnap is kiegyezne.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:foci-live.hu;football365.com)