Jump to content

Beszédes manchesteri statisztikák

2014. 09. 22. 12:05

Igen érdekes számokra hívta fel a figyelmet a SkySports brit sportcsatorna a Twitteren. A nyár óta a holland Louis van Gaal vezette Manchester United védekezését, a hétvégi ellenfél, a Leicester City támadójátékának hatékonyságát, illetve a szurkolói támogatást is nagyszerűen leíró statisztika látott napvilágot a mai napon.

A hétvégén újabb emlékezetes mérkőzést játszott a nyár során "ráncfelvarráson" átesett Manchester United. A Radamel Falcao, Robin Van Persie, Angel di Maria fémjelezte Vörös Ördögök hiába vezettek a második félidő közepén 3-1-re, a fanatikus szurkolók által űzött Leicester City előbb két percen belül egyenlíteni tudott, majd újabb két gólt lőve 5-3-ra megnyerte a mérkőzést. A hazaiak 2. gólja egy igencsak véleményes tizenegyesből született, ugyanakkor ebben a szezonban ez volt a hatodik, United ellen megítélt büntető, csak a Tottenham "büszkélhet" még hasonló számadattal.

A világklasszisokat felvonultató vendégek helyett helyzetkihasználás terén a hazaiak villogtak: a statisztika szerint 5 lövésük találta el a kaput, és mind az ötből gól született...Ha csak fele ilyen hatékonyan "tüzelnek" a továbbiakban, nem valószínű, hogy a szezon végén kiesési gondjaik lesznek.

A nem várt vereséget követően természetesen a szurkolók már szavazhattak a Manchester United idényéről. Arra a kérdésre, hogy a United a szezon végén eléri a Bajnokok Ligája-indulást jelentő első 4 hely valamelyikét, a válaszadók 51%-a felelt igennel, 49%-a pedig nemmel.

(Forrás: sportrajongo.hu/SkySports; fotó: sportrajongo.hu/ Twitter)