Jump to content

PL: A BL-győztes argentin klasszis kosarasnak készült

2014. 09. 22. 12:00

Esteban Cambiasso a hétvégén a Manchester United elleni derbit megelőzően adott interjút az angol Mirror magazinnak. A Real Madrid és az Inter korábbi sztárja ebben elárulta, hogy gyerekként elbújt az edzések alatt, mert egyáltalán nem szerette a focit ő ugyanis kosárlabdázó szeretett volna lenni. Cambiasso végül párhuzamosan járt kosárlabda és labdarúgó edzésekre, ám végül utóbbi mellett tette le a garast. Valószínűleg azért nem bánta meg a döntését.

Esteban Cambiasso a nyáron igazolt Olaszországból az angol Premier League-be, mégpedig a Leicester együtteséhez. Az argentin középpályás vezérletével a csapat öt forduló után 8 ponttal az előkelő hetedik helyen áll. A hétvégén szenzációs meccsen éppen a Manchester Unitedet verték Cambiassóék, ráadásul 1-3-as hátrányból 5-3 arányban. A veterán játékos a sikerből góllal vette ki a részét, és az ilyen győzelmek gyaníthatóan azért megnyugtatják, hogy annak idején amikor választania kellett a kosárlabda és a labdarúgás között, jó döntést hozott, hogy a focit választotta.

Cambiasso ugyanis saját bevallása szerint őrült nagy kosárlabda rajongó, éveken át játszott is, sőt olyannyira meg volt bolondulva a sportágért, hogy amikor családja beadta focizni, akkor elbújt az edzések előtt, hogy ne kelljen beállnia játszani. Cambiasso gyerekkori bálványa sok-sok argentin kisfiúval ellentétben nem Diego Maradona volt, hanem a levegő ura, Michael Jordan, a Chicago Bulls hatszoros bajnok kosárlabdázó legendája. Cambiasso párhuzamosan játszott az Argentinos Juniors csapatában és a helyi kosárlabda klub játékosaként is, ám idővel az Argentinos vezetői megkérték, hogy válasszon, kötelezze el magát az egyik sportág iránt. Cambiasso talán megérezhette, hogy labdarúgóként fényesebb jövő áll előtte, ugyanis felhagyott a versenyszerű kosárlabdázással, annak ellenére, hogy akkoriban többen úgy tartották, hogy tehetségesebb kosaras, mint focista.

Végül a döntés helyesnek bizonyult, hiszen Esteban Cambiasso sikert sikerre halmozott labdarúgóként, többek között Bajnokok Ligáját nyert a José Mourinho vezette Inter játékosaként, de minden országban ahol megfordult bajnoki címmel is gazdagodott. A kosárlabda pedig megmaradt örök szerelemnek.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:twitter,leicestermercuty.co.uk)