Jump to content

Real Madrid: ők érkezhetnek januárban

2014. 09. 22. 08:00

Négy forduló alatt 2 győzelem és 2 vereség a mérlege a Real Madridnak a spanyol bajnokságban. Carlo Ancelotti együttese a hétvégi fordulóban nyolc gólt szerzett a Deportivo La Coruna otthonában, ám hátránya az örök rivális Barcelona mögött így is hat pont. A vészharangot már most kongatják Madridban és lehetséges érkezőkről beszélnek.

Nem úgy kezdte az idényt a Real Madrid ahogy azt sokan, különösen a klubvezetőség várta. Carlo Ancelotti együttese négy forduló után csak a hetedik helyen áll, hátránya a listavezető Barcelonával szemben már most hat pont. A sikertelenség sokak szerint annak köszönhető, hogy Florentino Pérez klubelnök az átigazolási szezonban eladta a csapat két meghatározó játékosát, Ángel di Maríát valamint Xabi Alonsót. Beszédes tény, hogy előbbi a Mancheser Unitedben, míg utóbbi a Bayern Münchenben lett egy csapásra vezér, míg madridi utódjaik egyelőre nem tudták betölteni a távozásuk után keletkezett űrt.

A pletykák szerint Madridban már most arról beszélnek, hogy januárban nagybevásárlást tart a vezetőség, a jól értesült sajtó pedig természetesen nevekkel is előállt.

A lehetséges érkezők névsorában Christoph Kramer is megtalálható. A fiatal középpályást Xabi Alonso helyére igazolnák, hogy megerősítsék ennek a csapatrésznek a védekező pillérét. Toni Kroos képes jól mozgatni a csapatot, ám védekezési feladatokra nem feltétlenül alkalmas, ezért került képbe a Mönchengladbach 7 millió euróra taksált játékosa.

A kolumbiai Fredy Guarínra is kivetette a hálóját a hírek szerint a királyi gárda, ám az Inter nem akarja egy könnyen elengedni. A sokoldalú középpályás értéke a Transfermarkt.de szerint 12 millió euró körül mozog, megszerzése nem lesz egyszerű.

Edinson Cavanit is a Real Madrid lehetséges célpontjai között emlegetik, ám az uruguayi csatár megszerzéséért már alaposan zsebbe kéne nyúlnia a madridi vezetőknek ugyanis a PSG játékosának az ára több mint 50 millió euró.

A pletykák szerint Petr Cech a madridi kapura cserélheti a londoni kispadot, főleg ha Iker Casillas továbbra sem találja meg korábbi formáját amely a világ legjobbjai közé emelte. Cech a legutóbbi szezonban a PL legjobb kapusa volt, 3-4 évig még biztos, hogy a legmagasabb szinten tudna teljesíteni.

Végül – de nem utolsó sorban – Paul Pogba az, akit még jövőbeli Real Madrid játékosként emleget a sajtó, ám ha Cavanival kapcsolatban azt írtuk, hogy nehéz lesz megszereznie Péreznek, akkor Pogbára ez hatványozottan igaz. Persze a Juventusnál biztosan úgy gondolják, hogy van azért az a pénz, így lélekben felkészülhetünk egy újabb átigazolási szappanoperára. Csak a miheztartás végett a francia értéke 40 millió euró a Transfermarkt.de szerint.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:tuttosport.com;foci-live.hu)