Jump to content

Fernando Santos irányítja C. Ronaldóékat

2014. 09. 23. 14:09

Fernando Santos váltja a portugál kispadon Baolo Bentót, aki az után mondott le a portugál szövetségi kapitányi tisztségről, hogy csapata kikapott Albániától az Eb-selejtezők legutóbbi fordulójában. Santos ezt megelőzően a görög válogatottat irányította, ahonnan azért távozott a brazíliai vb-t követően, mert folyamatos munkára vágyott mégpedig egy klubcsapat élén.

A Paolo Bento távozása után megüresedett portugál szövetségi kapitányi tisztség gyorsan betöltésre került, a válogatott szinten az utóbbi időszak legsikeresebb portugál szakembere, Fernando Santos által. Santos két ciklusban vezette a görög labdarúgó válogatottat, előbb a 2012-es Európa-bajnokságra vezette ki a helléneket, majd a 2014-es vb-re is kijutottak az irányításával a görögök. Előbbi tornán a negyeddöntő, utóbbin a legjobb tizenhat jelentette a végállomást Görögország számára, ám az erőviszonyokat tekintve már az hatalmas bravúr volt, hogy mindkét viadalon képviseltette magát a csapat.

Santos korábban irányította mindhárom portugál nagycsapatot is, de volt az AEK Athén vezetőedzője is. A portugál szakember 2010 óta állt szerződésben a görög szövetséggel, talán ezért is jelentette be a brazíliai vb után, hogy vált és a továbbiakban inkább egy klubcsapat mellett képzeli el a jövőjét. Nos úgy tűnik, hogy hazája hívó szavára nem tudott, vagy nem akart nemet mondani, ami teljességgel érthető is.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:uefa.com;bleacherreport.com)