Jump to content

PL: Lineker elragadtatta magát

2014. 09. 23. 10:27

Gary Lineker, az angol labdarúgás valaha volt egyik legnagyobb alakja a hétvégén olyannyira elragadtatta magát szülővárosa csapatának, a Leicester City-nek a Manchester United felett aratott történelmi sikerét követően, hogy munkaadója a BBC figyelmeztetésben részesítette. Lineker Twitter oldalán adott hangot örömének, nem éppen irodalmi stílusban, ezt pedig a BBC vezetői nem nézték jó szemmel.

Az angol Premier League legutóbbi fordulójának vasárnapi játéknapján a Leicester City elképesztő bravúrt hajtott végre a nyáron közel 160 millió fontból megerősített Manchester United ellen, hiszen előbb 2-0-ás, majd 3-1-es hátrányból felállva 5-3-ra győzte le lényegesen nevesebb riválisát. A találkozót szinte extázisban végig néző Gary Lineker a Twitter oldalán adott hangot lelkesedésének, ám posztjait nem éppen az irodalmi stílus jellemezte. A káromkodásokkal teletűzdelt beírások természetesen a másodperc tört része alatt elárasztották az internetet a megosztásoknak köszönhetően. Lineker a Leicester góljait követően megosztott reakcióinak lefordításától ezúttal eltekinténénk, a képek úgy is elég beszédesek.

Természetesen Gary Lineker ha csak egy átlagos szurkoló lenne, akkor semmi problémát nem jelentenének a hasonló kiírások, ám a Leicester, az Everton, a Barcelona és a Tottenham legendás játékosa jelenleg a BBC munkatársa, mégpedig a csatornán futó rangos The Match of the Day című műsor műsorvezetője. Éppen ezért rá szigorú, jóllehet iratlan szabályok vonatkoznak, ezt pedig a BBC főnöksége sietve a tudomására is adta, miután őket is elérték Lineker kommentjei. A "háromoroszlánosok" legendás csapatkapitánya nem igazán tanusított megbánást, mint mondta, amennyiben felróják neki, hogy gyermekkori csapata - amely egyben szülővárosa is - történelmi sikere folytán egy picit elragadtatja magát, azzal nem tud és nem is akar mit kezdeni.

Azért Linker nem hazudtolta meg önmagát, tegnap még a biztonság kedvéért odaszúrt egyet mindenkinek, aki bírálta a bejegyzései miatta. Az újabb gyöngyszem így hangzott: "Legyen vége! Nem káromkodom egészen addig, amíg a Leicester legyőzi a Manchester k#@#ott City-t."

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:twitter, telegraph.co.uk)