Jump to content

PL: Van Gaal elégedetlen Rooney-val

2014. 09. 23. 11:45

A hétvégi Leicester elleni 5-3-as vereség alaposan felkorbácsolta az indulatokat a Manchester United háza táján. A sajtó és persze a szurkolók sem tudják magukat könnyen túltenni a vasárnapi vereségen, hiszen a Vörös Ördögök 3-1-es előnyről bukták el a meccset. Többen Louis van Gaalt bírálják, aki 160 millió fontból megerősített csaptával gyengébben szerepel, mint a közutálatnak örvendő David Moyes, de persze Wayne Rooney-nak is kijut a bírálatokból, többek között menedzsere által is.

Nem csitulnak az indulatok a Manchester United hétvégi Leicester City elleni vereségét követően. A szigetországi sajtó munkatársai nem kímélik a csapatot, leginkább a csillagászati fizetéssel bíró játékosokat. Az ügyeletes közellenség Wayne Rooney lett, akit már az idény elején – igazából nyár óta – a válogatottban nyújtott produkciója miatt is sok bírálat ért. A támadó idén eddig öt mérkőzésen két gólt szerzett, a Leicester ellen sem brillírozott, ezt menedzsere is szóvá tette.

A holland szakember Rooney-t ezúttal támadó középpályásként játszatta, elől a Falcao, van Persie kettős kapott szerepet. Az MU és az angol válogatott kapitánya később csatárként is bizonyíthatott, Falcao lecserélésekor Mata állt be irányítóként, Rooney pedig előrébb húzódott.

"Nem voltam megelégedve Rooney-val csatár poszton és Juan Mata sem játszott jól a középpályán" - értékelte játékosait a szigorú holland edző.

"Jól játszottunk, de tudunk még fejlődni. Nem voltam elragadtattva Rooney csatárposzton mutatott teljesítményétől és Mata sem játszott jól irányítóként. Ezért változtattam a meccs előtt. Rooney több poszton is bevethető, igazi univerzális játékos. Csatárként is kipróbáltam, de nem játszott kiemelkedően. Falcao jobb csatár, jobban játszik azon a poszton Rooney-nál" - mondta játékosáról van Gaal.

Rooney aki mindössze 31 gólra van attól, hogy megdöntse Sir Bobby Charlton 249-es manchesteri gólcsúcsát maga is elismeri, hogy játéka megváltozott az utóbbi években, ám szerinte pozitív értelemben.

"Valóban nem az a játékos vagyok, aki voltam. Én úgy érzem, hogy a játékom változott, a repertoárom is változott, különböző szerepkörökben vagyok képes játszani. Korábban rengeteget futottam, de a végére elfogyott az erőm előfordult, hogy ez a gólszerzés kárára ment. Most már okosabb játékos vagyok, jobban osztom be az erőm, több lehetőséget dolgozok ki magamnak és sokkal több gólt is szerzek" - értékelte játékát Rooney, aki hozzátette, hogy akár a szélen, akár középen is szívesen játszik, neki mindegy, csak a pályán legyen.

A támadó a folyamatos bírálatok ellenére nagyon motivált, célba vette Sir Bobby rekordjait, amelyek szerinte komoly veszélyben vannak. Rooney úgy gondolja, hogy mind a válogatottsági (49), mind a manchesteri (249) gólrekordot meg fogja dönteni és bizony az idő neki dolgozik, 28 éves a válogatottsági rekordtól 8, a klubrekordtól pedig 31 találat választja el.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:manutdfanatics.hu)