Jump to content

Nápolyi gyengélkedés

2014. 09. 25. 15:20

A vártnál gyengébben szerepel mind a hazai, mind a nemzetközi porondon az SSC Napoli. Dél-Olaszország jelenlegi elsőszámú csapata kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjében a spanyol Bilbaoval szemben, a hazai bajnokságban pedig már 8 pont a lemaradása az éllovas Roma és Juventus mögött. Nem csoda, hogy a spanyol Rafa Benítez alatt egyre inkább inog a kispad.

A visszafogott szereplés főként annak tükrében érthetetlen, hogy a 2013 nyarán lezajlott, jelentősnek mondható változásokkal ellentétben idén nyáron a keret meghatározó része egyben maradt, így joggal bízhattak abban a Napoli drukkerei, hogy hazai frontok akár a bajnoki címért is küzdhet a csapat, míg a Bajnokok Ligájában a tavalyi, csoportkör utáni szerencsétlen búcsút egy nagy dobással, egy negyed - vagy nyolcaddöntős szerepléssel sikerül feledtetni.

Azonban ezek az álmok már a szezon kezdetén szertefoszlani látszanak. A BL-ből a Bilbao egy idegenbeli 1-1 után otthon 3-1-re győzte le a Hamsík, Higuain, Callejon, Mertens, Inler, Insigne fémjelezte csapatot, így marad az Európa-Liga szereplés. A bajnokságban az első fordulóban egy 94. percben lőtt góllal nyert a Nápoly Genovában, azonban a hétvégén Udinében kapott ki a csapat 1-0-ra, tegnap pedig - 2-0-ás vezetés után, katasztrofális védekezéssel - 3-3-as döntetlent játszott a frissen feljutott Palermóval, és jelenleg mindössze 10. a tabellán. A szurkolók körében egyre nagyobb az elégedetlenség, amit az jelez a legjobban, hogy a Palermo elleni meccsre csak 10 ezer ember látogatott ki. A játékosokkal ellentétben a szurkolók nagy többsége Rafa Benítez távozását követeli, mondván: sematikus, kiismerhető játékot játszat egy minőségi, taktikailag többre hivatott kerettel.

Olasz lapértesülések szerint Benítez október 5-ig, a Torino elleni hazai mérkőzésig kapott haladékot a klub elnökétől, Angelo de Laurentistől. Ha addig nem javul jelentős mértékben a csapat teljesítménye, könnyen edzőváltásra kerülhet sor a Vezúv lábánál. Utóbbi esetben a legesélyesebb edzőjelölt Luciano Spalletti.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/sscnapoli.blog.nepsport.hu; fotó: sportrajongo.hu/corrieredellosport.it/insidespanisfootball.com)