Jump to content

MU: C. Ronaldo érkezhet, a csomag ára 140 millió font

2014. 09. 26. 09:48

Angol sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo klubváltása ismét napirenden van a Manchester United háza táján. Az angol klub állítólag 140 millió fontot sem sajnálna azért, hogy ismét az Old Traffordra csábítsa a Real Madrid sztárját. Ronaldo rekord fizetést, a madridiak pedig 60 millió fontot kapnának és a szakértők szerint az üzlet nyáron akár létre is jöhet.

Hétről-hétre felemás hírek látnak napvilágot Cristiano Ronaldo jövőjével kapcsolatban. A portugál sztár az átigazolási szezon után elégedetlenségét fejezte ki csapata, a Real Madrid átigazolási politikája miatt. Nem csoda, hogy Ronaldo el volt keseredve, hiszen a madridiak legjobbjai közül ketten is elhagyták a csapatot, állítólag nem önszántukból.

Ángel di María a Manchester Unitedbe, Xabi Alonso a Bayern Münchenbe tette át székhelyét. A két játékosnak elévülhetetlen érdemei voltak a Madridiak tavalyi sikersorozatában, távozásukkal komoly űr keletkezett a csapaton belül, van is gondja elég Carlo Ancelottinak: Ronaldo csalódottságában érdekesen nyilatkozott, szavaiból azt lehetett kivenni, hogy a szíve visszahúz Manchesterbe és nem igazán érzi jól magát Madridban.

Aztán persze szinte a széljárással együtt megváltozott Ronaldo lelkivilága is, ehhez nem kellett más, mint hogy négy nap alatt hét gólt rúgjon. A portugál zseni csak az Elche ellen egymaga négyet vágott, majd sietve megjegyezte, hogy az ő jövője Madridban van.

A Manchester Unitedet azonban ez a kijelentés sem tántorította el attól, hogy versenybe szálljon Ronaldo megszerzéséért. A manchesteriek a hírek szerint egy 140 millió fontos csomagot készítenek elő, amely tartalmazza a Real Madridnak kifizetésre kerülő 60 millió fontos vételárat, valamint Ronaldo négy évre szóló heti 380 ezer fontos fizetését. A manchesterieknek minderre meg van a fedezete is, hiszen a Chevrolet 53 millió fontot fizet mint főszponzor, míg az Adidas évi 75 millió fontos szerződést kötött a klubbal, mint mezszállító.

Ráadásul a hírek szerint Robin van Persie és Juan Mata jövője sem biztos, az ő eladásukból is folyhat be még pénz, valamint a manchesteri klubtól származó pletykák szerint amennyiben Falcao sem találja meg tavalyi, vagy inkább tavaly előtti formáját, úgy ő sem marad a klubnál, ami újabb megtakarítást eredményezhet.

Ami pedig a Real Madridot illeti, a vezetőség sem zárkózik el az üzlettől, ezt támasztja alá a klub átigazolási politikája, amely inkább a fiatal, de már most szupersztár státuszban álló játékosok szerződését célozza meg. Gyaníthatóan ebből is lett elege Ronaldónak...

(fg)

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó: cristianoronaldofan.net)