Jump to content

Bundesliga: a Ruhr-vidéki derbi a sláger

2014. 09. 27. 11:15

A hétvégén számos top-bajnokságban rangadókat rendeznek, Angliában Mersey-parti derbit hoz a szombat, a német Bundesligában pedig a Ruhr-vidéki derbi lesz a sláger. A Schalke-Dortmund rangadót egyik csapat sem várhatja jó formában, mindkét gárda döcögős idényrajtot vett, de a kékeknél azért komolyabb a baj, hiszen egy esetleges vereséggel akár még kieső helyre is kerülhetnek a gelsenkircheniek.

A Rurh-vidéken az év meccsét rendezik, ezúttal a Dortmund látogat a Schalke otthonában. Utóbbi borzasztóan gyenge szezont tudhat eddig maga mögött, öt fordulót követően 1 győzelem, 2 döntetlen és két vereség, 5 pont a mérlege ráadásul több gólt (9) kapott, mint amennyit szerzett (8). A gelsenkircheniek egy esetleges vereséggel még nehezebb helyzetbe kerülhetnek, ugyanis extrém esetben akár még kieső helyről is várhatják a következő fordulót. Persze a Dortmund háza táján sem tökéletes minden, Jürgen Klopp együttese szintén nem úgy kezdte az idényt ahogy azt a szurkolók várták volna.

A BVB 7 ponttal rendelkezik 5 fordulót követően, 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérlege a Klopp-legénységnek. A derbit tehát két felemás formában lévő csapat várja, ám ettől függetlenül komoly izgalmak várhatóak. Ez a mostani amúgy a 167. felvonása a rangadónak, igaz ennek több mint a felét nem a Bundesligában rendezték. Az egymás elleni mérleget a Dortmund vezeti, ám egy esetleges Schalke győzelemmel 30-30-ra alakulhatna a párharc.

A derbi őszi felvonását a Dortmund várhatja szorultabb helyzetből hiszen egy csapatnyi játékosra nem számíthat Jürgen Klopp. Öröm az ürömben, hogy a hírek szerint Matts Hummels a védelem vezére visszatérhet, ez óriási fegyvertény az utóbbi időben sok gólt kapó BVB esetében.

Ami a legfőbb riválist illeti, a listavezető Bayern München a Köln otthonába látogat, Pep Guardiola Holger Badstubert, Javi Martínezt, Franck Ribéryt, Bastian Schweinsteigert és Thiago Alcantarát lesz kénytelen nélkülözni. A magyar illetőségű csapatok közül a Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim pénteken 0-0-s döntetlent játszott a Mainz csapatával, míg Stieber Zoltán és a Hamburg a Frankfurtot fogadja és reméli, hogy egy győzelemmel elmozdul a tabella utolsó helyéről.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)