Jump to content

Harc az „Észak-London királya” címért

2014. 09. 27. 17:04

Két ősi rivális csap ma össze a Premier League 6. fordulójában. Az angol futball rajongói mind tudják, hogy az Arsenal és a Tottenham mérkőzéseken, sose lehet unatkozni. Egyik klub se kezdte fényesen az új szezont, szóval még nagyobb lesz a hajtás a győzelem megszerzése érdekében. A hazai pálya előnyét az ágyúsok élvezhetik majd.

London északi felén már gyűlnek a viharfelhők, hiszen két ősi rivális mérkőzik meg egymással, magyar idő szerint 18:30-kor. A győztes csapat szurkolói számára, ez felér egy piros betűs ünneppel. Az Arsenalnak és a Tottenhamnek is fontos lenne a három pont megszerzése, hiszen az idei szezont nem kezdték túl magabiztosan.

Ebben az évezredben az ágyúsok 17-, míg a csirkék 5 győzelmet arattak, továbbá 14 döntetlen született. Tehát a papírforma, a játékoskeret és a korábbi eredmények mind az Arsenal oldalára billentik a mérleget, de a focit nem papíron játsszák. Főleg igaz ez akkor, ha erről a két klubról van szó.

Sérüléseket tekintve jobban áll a Spurs, mert csak Walker játékára nem számíthatnak. Arról nincsen információ, hogy még meddig nem lesz bevethető. Az Ágyúsok háza táján már más a helyzet, de ezt a csapat fanatikusai már megszokhatták. A legrégebbi kieső Theo Walcott, aki tavaly pont a mai ellenfél ellen sérült le, de jelentések szerint, három hét múlva újra bevethető állapotban lesz. Olivier Giroud az augusztusi hónap végén, míg Mathieu Debuchy két hete szedett össze egy bokasérülést. Mindkettejükre három hónap kényszerpihenő vár még. Yaya Sanogo és Ignacio Monreal csak apróbb problémákkal küzd, négy hét múlva már láthatjuk őket a pályán és/vagy a teljes körű edzéseken.

Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek ehhez a rangadóhoz, hiszen azt garantáljuk, hogy izgalmakban és történésekben gazdag összecsapás vár a játékosokra és a nézőkre is.

(NÁ)
(Forrás: sportrajongo.hu | Fotó: dailymail.co.uk)