Jump to content

PL: az év meccsét rendezik Liverpoolban

2014. 09. 27. 10:38

Szombaton kora délután rendezik az angol labdarúgás egyik legnagyobb rangadóját, a Mersey-parti derbit. A liverpooli házi rangadót ezúttal egyik csapat sem várhatja jó formában, hiszen mind a Pool, mind az Everton a várakozásokhoz képest gyengébb idényrajton van túl. Éppen ezért a mérkőzés nem csak a presztízsről és a három pontról szól, hanem arról is, hogy melyik csapat lesz képes maga mögött hagyni az eddigi negatív szériáját.

Roberto Martinez az Everton szakvezetője szerint saját csapata és a Liverpool is hasonló formában várhatja a derbit, hiszen egyik gárda sem brillírozott eddig a bajnokság során. Ez némileg meglepő, hiszen az elmúlt idényben a Liverpool 24 év után kis híján megnyerte a bajnokságot, míg az Everton szinte az utolsó fordulóig versenyben volt a BL-t érő helyek valamelyikéért, végül 5-ként zárt.

Éppen ezért a szakemberek és persze a szurkolók is többet vártak kedvenceiktől, ám eddig sem az Everton, sem a Liverpool nem kényeztette el drukkereit. Előbbi öt fordulót követően csupán egy győzelmet számlál és csak a 14. a bajnokságban, míg riválisa 2 győzelemmel és 3 vereséggel a nem túl előkelő 11. pozícióból várhatja a derbit. Mindkét gárda alaposan megerősítette a keretét a nyári átigazolási piacon, Brendan Rodgers több mint 120 millió fontot költött az új játékosokra.

A mai rangadót az Anfield Roadon rendezik, ahol az Everton 1999 óta nem nyert, tavaly egy négyest kaptak Gerrardéktól. Roberto Martinez nem valószínű, hogy számíthat Steven Pienaarra és Seamus Colemanra - mindkettő sérült - ugyanakkor Bryan Oviedo már játékra kész januári lábtörése után, a Ligakupában a Swansea ellen már játszott. Szintén ott van a keretben Arouna Koné, az elefántcsontparti csatár nem lépett pályára a walesi csapat ellen, de a derbire elutazik és akár be is vetheti Martinez.

Ami Brendan Rodgers csapatát illeti, a Liverpoolt leginkább a kiegyensúlyozatlanság jellemzi. A tavalyi idény sikeredzője úgy gondolja, hogy a derbi megnyerése hatalmas lökést adna csapatának, ám tisztában van azzal, hogy az ellenfél jó csapat egy remek menedzserrel az élen, tehát nem lesz könnyű dolga fiainak.

Rodgers szintén több játékosára nem számíthat, Daniel Sturridge, Joe Allen, Glen Johnson, Jordan Henderson, Emre Can és Philippe Coutinho is sérülés miatt kényszerül kihagyni a rangadót.

A Mersey-parti rangadó 13:45 perckor veszi kezdetét a mai napon, a derbit a Digi Sport 1 közvetíti.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:liverpoolecho.co.uk)