Jump to content

BL - C.Ronaldo és Messi Raúl rekordjára hajt

2014. 09. 29. 14:15

A héten folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. A második forduló ezúttal is parázs összecsapásokat tartogat, amelyek közül kiemelkedik a Barcelona és a Real Madrid összecsapása. A két spanyol gigász természetesen nem egymás ellen játszik, ám ennek ellenére a figyelem középpontjába kerül mindkettő, ugyanis szupersztárjaik, Lionel Messi és Cristiano Rolando történelmi tettet hajthat végre.

A világ jelenlegi két legjobb labdarúgója ugyanis fej-fej mellett halad Raúl BL gólcsúcsa felé. Elsőként az argentin zseninek lesz esélye arra, hogy túlszárnyalja Raúl 71-es rekordját, igaz ehhez egy mérkőzésen négyszer kéne betalálnia. Messi oldott már meg ennél nehezebb feladatot, de valószínűleg nem egy olyan kemény rivális ellen, mint amellyel farkasszemet néz csapatával szerdán. A Barcelona ugyanis a PSG ellen lép pályára az F-csoport rangadóján éppen ezért talán túlzás lenne elvárni a katalánok vezérétől, hogy a francia óriás ellen négyszer találjon be.

Sokkal könnyebb dolga van papíron C. Ronaldónak, aki majd a Real Madriddal a Ludogrets ellen lép pályára. Ugynaakkor a bolgárok nagyon megnehezítették a Liverpool dolgát az előző játéknapon, éppen ezért Carlo Ancelotti csapata is jobban teszi, ha nem vonul ki túl nagy mellénnyel a pályára.

Ronaldónak borzasztóan jól megy mostanság, utolsó hat mérkőzésén tíz gólt szerzett - egy mesternégyest és egy mesterhármast -, jelenleg nincs nála jobb formában játszó futballista a világon. Azért Messi sem panaszkodhat, az argentin meglőtte a 400. és a 401. gólját a Barcelona színeiben mégpedig a Granada elleni 6-0-ás győzelem során.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportskeda.com)