Jump to content

Liverpool: Gignac, Hamsik vagy Higuaín érkezhet

2014. 09. 29. 15:10

Brendan Rodgers vásárlókedve úgy tűnik nem csökken az átigazolási szünetben sem. Az angol Premier League-ben szereplő Liverpool menedzsere csapata gyenge idényrajta miatt továbbra is erősítéseken töri a fejét és feltett szándéka, hogy újabb játékosokkal tömje tele az amúgy sem gyenge támadószekciót.

Rodgers első számú kiszemeltje a Marseille francia csatára, Andre-Pierre Gignac, akinek a szerződése ráadásul az idény végén lejárt, tehát vagy a nyáron érkezik ingyen Liverpoolba, vagy januárban "fillérekért" vált klubot. Rodgers ez utóbbit részesítené előnyben, hiszen annak ellenére, hogy költeni kéne - ismételten - a csatár már a bajnokság második felében bevethető lenne. Gignac a legutóbbi idényben 22 gólt szerzett a Marseille színeiben, a most futó bajnokságban pedig már nyolcnál tart. A mértékadó Caught Offside internetes portálnak a játékos ügynöke azt nyilatkozta, hogy pártfogoltja készen áll a klubváltásra és elérkezetnek látja az időt arra, hogy végre egy igazán nagy klub alkalmazza. Gignac ára a hírek szerin 12-15 millió font körül mozog, ami azért már a Liverpool szintén sem jelent "filléres" kiadást.

Rodgers másik kiszemeltje a Napoli játékosa, Marek Hamsik, aki 27 éves kora ellenére szinte már ikonnak számít Nápolyban, ennek ellenére a hírek szerint januárban mégis csapatot válthat, ugyanis a vezetőség komplett átalakítást tervez a klub háza táján. Ez amúgy Rafa Benítez menesztését is magában hordozza, ám erről részleteket még nem tudni. Brendan Rodgers amúgy sem Benitez jövőjével van elfoglalva, sokkal inkább azzal, hogy Hamsikot a csapatához csábítsa. A szlovák támadó eddig nápolyi idényei során egy kivétellel mindig 10 gól felett termelt, hatékonysága jól jönne a támadójáték eredményességével hadilábon álló Mersey-partiaknak.

Van még valaki, akit Rodgers szívesen látna csapatában, ő pedig nem más, mint Gonzalo Higuaín, ám az ő értékét a mértékadó Transfermarkt.de 31 millió fontra becsüli, éppen ezért a nyári 120 millió fontos költekezés után gyaníthatóan a vezetőség ezt a bevásárlást már nem biztos, hogy jó szemmel nézné, főleg ha addig sem jönnek a várt eredmények.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:spazionapoli.it)