Jump to content

A Roma nagy hete lehet

2014. 09. 30. 12:45

Nem akármilyen hét elé néz az As Roma labdarúgócsapata. A Farkasok a hét közepén a Bajnokok Ligája halálcsoportjában a Manchester City vendégei lesznek, vasárnap este pedig Torinóba látogatnak, ahol a Serie A tabelláján velük holtversenyben élen álló Juventussal játszanak. Bár még csak a szezon elején járunk, ez a két mérkőzés arra mindenképpen jó, hogy a Roma valós erejére fény derüljön.

Róma pirosabbik felében nagy mostanában a boldogság: a csapat 5 forduló után pontveszteség nélkül vezeti holtversenyben a Serie A tabelláját, a Bajnokok Ligája első fordulójában pedig 5-1-re kiütötte a CSZKA Moszkvát. Az eddigi eredménysor, és főleg a mutatott játék még a legelvakultabb Roma-drukkerek számára is a meglepetés erejével hatnak, ennek megfelelően az év végén egyre inkább elérendő célként látják maguk előtt egy, de inkább két kupa megszerzését.

A korábbi évek viszonylagos sikertelenségeinek elsősorban Rudi Garcia érkezése vetett véget, aki a francia Lille kispadját hagyta ott a Farkasok kedvéért 2013 nyarán. Garcia híres szigorúságáról, ugyanakkor játékospárti is, ennek következtében a Romára korábban jellemző, mind öltözőbeli, mind a pályán tanúsított fegyelmezetlenségek eltűntek: elzavarta Osvaldót, Lamelát, és a kedvéért még De Rossi is visszavett az aggresszióból. Érkezett a csapathoz Gervinho, Destro, Strootman, a kapuba De Sanctis, ezen a nyáron pedig a görög válogatott Manolas, a belga Nainggolan, Seydou Keita, és Ashley Cole. A legnagyobb erősítés azonban Francesco Totti "formában tartása": a klub 38 éves ikonja korát meghazudtolóan játszik, Garcia remekül beosztja az erejét, továbbra is ő a csapat vezére. Azé a csapaté, amely agresszív, letámadáson alapuló focit játszik, és amelynek játékába - egyelőre - az arra képes játékosok "beleteszik" a szükséges virtuozitást.

Bár a sorozatos bajnoki győzelmek, valamint a kiváló BL-rajt nem lebecsülendő, az e heti két rangadó talán választ adhat az alapvető kérdésre: alkalmas-e a keret a kettős terhelésre, vagy sem. Amennyiben igen, úgy egészen a bajnokság végéig küzdhetnek - nagy valószínűséggel a Juventussal - a scudettoért, a Bajnokok Ligájában egy negyed-, jó sorsolással pedig akár az elődöntőig is eljuthatnak. Amennyiben a kérdésre a válasz nem, úgy előbb utóbb Garciának választania kell a két sorozat között.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; kép: sportrajongo.hu/laacib.net/101greatgoals.com)