Jump to content

BL: nehéz forduló vár az angolokra

2014. 09. 30. 10:34

A héten a csoportkör második fordulójával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. Az angol csapatok nem zártak tökéletes játéknapot két héttel ezelőtt, a négy érdekelt közül csupán a Liverpool tudott győzni. A szigetországi csapatok azzal vigasztalhatják magukat, hogy ez a hét sem hoz könnyebb mérkőzéseket számukra, viszont a pontgyártást hamar el kell, hogy kezdjék, ha nem akarnak leszakadni.

A BL legutóbbi játéknapján a Liverpool együttesén kívül a többi angol csapat nem zárt sikerélménnyel. A Chelsea 1-1-es döntetlent játszott a Schalke együttesével a G-csoport rangadóján, az Arsenal simán kikapott a Dortmundtól a D jelzésű kvartett leginkább várt mérőzésén, míg a Manchester City a Bayern Münchentől szenvedett vereséget az E-csoportban.

Az angol gárdák számára ez a hét sem hoz könnyű mérkőzéseket. A Liverpoolnak a bolgár Ludogorets után ezúttal a Basellel kell megküzdenie és Paulo Sousa együttese még keményebb dió lesz Gerrardék számára. A Chelsea-re egy lisszaboni kiruccanás vár a Sporting otthonába, ami szintén nehéz meccsnek ígérkezik. José Mourinho minden bizonnyal kezdőként küldi pályára az eddig 8 gólt szerző csatársztárját, Diego Costát, annak ellenére, hogy állítólag két mérkőzés között leginkább csak pihen, mert képtelen kilábalni sérüléseiből. A lisszaboniak 16 mérkőzés óta veretlenek odahaza, ezt a rekordot szeretné semmissé tenni a csapat egykori asszisztense, José Mourinho.

Ami a City-t illeti, az E-csoport eheti rangadóján az angolok a Roma otthonába látogatnak. A fővárosiak tökéletes rajtot produkáltak a Serie A-ban, Tottiék eddig még hibátlanok (5gy), ráadásul a BL legutóbbi fordulójában 5-1-el intézték el a CSKA Moszkvát. Éppen ezért lehet ez a legérdekesebb meccs a fordulóban, hiszen a City-nek nyernie kell, ha nem akar leszakadni a Bayern München, AS Roma kettőstől.

Szintén csak a győzelembe menekülhet az Arsenal együttese, amely a legutóbbi játéknapon simán kikapott a remek Dortmundtól. Arséne Wenger csapata a Galatasarayt fogadja, és a franciának főhet a feje, ugyanis az eddigi sérültekhez csatlakozott Aaron Ramsey is, aki a Tottenham elleni derbin sérült meg, így hosszú kihagyás vár rá. Wenger szerencséjére a törökök nincsenek túl jó formában, utolsó négy mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg, a BL-ben legutóbb az Anderlechttel döntetlent játszottak.

BL-csoportkör, 2 forduló, keddi program:

E-csoport:18.00: CSZKA Moszkva–Bayern München (tv: Digi Sport1) / 20.45: Manchester City–AS Roma (tv: Digi Sport1)
F-csoport: 20.45: APOEL–Ajax / 20.45: PSG–FC Barcelona (tv: Sport1)
G-csoport: 20.45: Sporting–Chelsea (tv: Digi Sport1) / 20.45: Schalke 04–Maribor
H-csoport: 20.45: BATE Boriszov–Athletic Bilbao / 20.45: Sahtar Doneck–FC Porto

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:uefa.com)