Jump to content

PL: Arséne Wenger gyakorlásra kötelezte Öziléket

2014. 09. 30. 08:23

Az angol Premier League-ben szereplő Arsenal együttesének francia menedzsere, Arséne Wenger nagyon nem volt kibékülve csapata játékával a Tottenham elleni rangadón. A francia szakembert különösen az zavarta, hogy játékosai borzasztó gyengén végezték el a szögleteket, éppen ezért a derbi után egy kis korrepetálásra kötelezte őket.

Az ember - talán joggal - azt hihetné, hogy egy csapatban ahol olyan játékosok szerepelnek, mint Alexis Sanches, Mesut Özil, Santi Cazorla vagy Alex Oxlade-Chamberlain nem okoz gondot egy szöglet elvégzése. Ám az Arsenal-Tottenham bajnoki rangadón mégis látványosan nem ment a rögzített szituációk pontos kivitelezése a hazai csapat játékosainak, ez pedig igen csak felbőszítette Arséne Wengert. A francia szakember szerint ezeknek a helyzeteknek az elpuskázása komoly gólszerzési lehetőségektől fosztja meg a csapatot, éppen ezért gyakorlásra kötelezte sztárjátékosait.

Wengernek igaza van, ugyanis az észak-londoni derbin Özilék nagyon gyengén végeztél el a szögleteket, a legtöbb beívelés nem talált célt, hosszúak vagy pontatlanok voltak, az egyik a túloldalon hagyta el a játékteret, bedobáshoz juttatva ezzel az ellenfelelt.
Az Arsenal-Tottenham rangadó végül 1-1-es döntetlennel zárult, Chadli góljára Oclade-Chamberlain válaszolt, így az Ágyúsok jóllehet továbbra is veretlenek (2gy/4d) de hátrányuk a listavezető Chelseavel szemben már hat pont. A Tottenham (2gy/2v/2d) jelenleg 8 ponttal a 8. helyen áll a PL-ben.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:7aimkickoff.com)