Jump to content

BL: a Juventusnak nagyon nem megy Spanyolországban

2014. 10. 01. 14:00

A Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójának egyik slágermeccse kétség kívül az Atlético Madrid-Juventus derbi. A sorozat tavalyi döntőse vereséggel kezdte a BL-szezont, így mindenképpen nyerni kell olasz riválisa ellen. Erre papíron minden esélye meg is van, hiszen a torinóiak borzasztóan gyenge statisztikával rendelkeznek spanyol csapatok ellen, ugyanakkor a statisztikák sokak szerint csak arra jók hogy megdöntsék őket.

A Juventus ennek szellemében utazott Madridba, ahol ma este a BL-tavalyi döntősével az Atléticóval mérkőzik. A torinóiak spanyol ellenféllel szemben történetük során nem sokszor jártak sikerrel, az eddigi 21 mérkőzésükből csupán hármat nyertek meg, 14-et elvesztettek, a maradék négy pedig döntetlennel zárult. Madridban sem jobb a mérlegük, a spanyol fővárosban hét mérkőzésből csupán kettőt nyertek, ötöt elbuktak, közte a tavalyi Real elleni csoportmeccsüket 2-1 arányban. A torinói keretben csupán egy játékos, Giorgio Chiellini mondhatja el magáról, hogy nyert már spanyol csapat ellen idegenben, ő ugyanis tagja volt annak a keretnek, amely a 2008-2009-es kiírás csoportköre során legyőzte Madridban a Realt.

A Juventus bármennyire is domináns teljesítményt nyújt a Serie A-ban (5-ből 5 bajnoki győzelem) nagyon nehéz feladat előtt áll, ugyanis azt az Atléticót kéne legyőznie, amely a Vicente Calderón Stadionban lejátszott legutóbbi 19 nemzetközi kupamérkőzéséből 17-et megnyert, egyetlen vereséget számlál csupán, a Rubin Kazan elleni EL-fiaskót tavaly februárról. Diego Simeone együttese pozitív mérleggel (9 meccs, 6 győzelem, 3 vereség) rendelkezik olasz csapatok ellen ezúttal ráadásul győzelmi kényszerrel lép pályára köszönhetően az első fordulóban elszenvedett meglepő vereségének köszönhetően.

Ami a két csapat edzőjét illeti, Massimiliano Allegri eddig mindössze egyszer tudott valamely csapatával spanyol rivális ellen nyerni, a Milan szakvezetőjeként győzte le a Barcelonát, ám hazai pályán. Idegenben az olasz tréner mérlege spanyol ellenféllel szemben lehangoló, öt vereség és egy döntetlen.

Ami Diego Simeonét illeti, játékosként hétszer szerepelt a Juve ellen és mindössze egyszer volt vesztes csapat tagja, négyszer legyőzte a "zebrákat". Érdekes, hogy 2002-ben többek között neki köszönhette a Juve a bajnoki címét, ugyanis Simeone az utolsó fordulóban gólt lőtt az Inter ellen a Lazio játékosaként, a milánóiak veresége pedig a torinóiak bajnoki sikerét jelentette. Az argentinnak akkoriban valószínűleg hálásak voltak a Juve-szurkolók, ám abban is biztosak lehetnek, hogy ha Simeonén múlik, akkor ma este nem lesz sok okuk az örömre.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:wrongsideofthepond.com)