Jump to content

A csatár, akiért fél Európa sorban áll: Jackson Martínez

2014. 10. 04. 11:40

Van egy liga, amelynek két illusztris csapata, évről évre bevételei legnagyobb részét a játékoseladásokból szerzi meg. Ez a liga a portugál, a két csapat pedig a Benfica és a Porto. Utóbbi januárban ismét nagyot dobhat, mégpedig a hírek szerint Jackson Martínezzel, akiért kis túlzással már fél Európa sorban áll. Nézzük a potenciális kérőket...

Arsenal:
A londoniakat annak ellenére az egyik potenciális kérőknek tartják, hogy a nyári átigazolási szezon végén 16 millió fontért megszerezték Danny Welbecket, aki éppen a BL-ben törlesztett igen nagyot az árából a Galatasaray ellen rúgott mesterhármasával. Welbeck mögé ugyanakkor elkél egy társ és miután Olivier Giroud sérült, a fiatal Yaya Sanogo pedig még nem nagyon bizonyított, tartja magát a pletyka, hogy Arséne Wenger januárban megpróbálja Londonba csábítani a kolumbiai csatárt, akinek értékét a Transfermarkt.com oldal 27 millió euróra taksálja.
Liverpool:
Az Anfield Roadon is gondolkodnak Jackson Rodrígez megszerzéséről, még annak ellenére is, hogy Wengerhez hasonlóan Brendan Rodgers is igazolt csatárt a nyáron, nem is egyet: Rickie Lambert és Mario Balotelli személyében rögtön kettőt. Ugyanakkor a Luis Suárez távozásával keletkezett űrt nem sikerült betömni, ezt a hiányosságot oldaná meg Rodgers Martínezzel. A Vörösökkel kapcsolatban ugyanakkor felvetődött a Napolinál boldogtalan Gonzalo Higuain neve is, igaz az argentin sokkal drágább lenne és a nyári nagy költekezés után - és a várt eredmények elmaradása miatt is - most már nem feneketlen a persely.
Napoli:
Miután úgy hírlik, hogy Higuain boldogtalan Nápolyban, ezért Rafa Beniteznek gondoskodnia kellene az argentin pótlásáról, már ha eligazol a Napolitól. Benitez szerint a 27 éves kolumbiai tökéletesen tudná pótolni a Real Madridban is megfordult Higuaint, kérdés, hogy Beniteznek lesz-e esélye egyáltalán megpróbálni leigazolni Martínezt, ugyanis a gyenge szezonrajt miatt többen már a távozásáról beszélnek.
Tottenham:
A hírek szerint Martínezt nem csak a fentebb említett csapatok figyelik, de a Tottenham is. Mauricio Pochettino nincs megelégedve a Valenciától 26 millió fontért tavaly megvásárolt Roberto Soldadóval, Harry Kane-re egyelőre még nem lehet egy bajnoki címre, vagy legalább BL-helyezésre vágyó csapatot építeni, így Emmanuel Adebayor az egyetlen csatár, aki megfelelően teljesít, ám egyedül ő is kevés. Ugyanakkor Martínez gyaníthatóan nem a Spurst választaná, ha a kalapban ott van még az Arsenal vagy a Liverpool neve, így Pochettino kénytelen tovább keresgélni.
Porto:
Az sem elképzelhetetlen, hogy a dél-amerikai marad Portóban, hiszen nem is olyan régen írta alá az új szerződését. Persze ez inkább taktikai húzásként értendő, hiszen ezzel is sikerült az árát feljebb verni a játékosnak, aki 100 meccsen eddig 67 gólt jegyez a Porto mezében.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:fichajes.com)