Jump to content

Az egykori MU sztár szerint Welbeck olyan jó lehet, mint Henry

2014. 10. 04. 10:33

Gary Neville szerint Danny Welbeck a világ egyik legjobb csatárává is kinőheti magát, amennyiben a kapu előtt magabiztosabbá és hatékonyabbá válik. Az MU egykori sztárja úgy gondolja, hogy Welbeck a legjobb helyen van az Arsenalnál, szerinte Arséne Wenger ki tudja belőle hozni a legjobbat, ahogy annak idején Henryvel is megtette.

A hét közepén rendezett BL-forduló legjobbja kétségtelenül Danny Welbeck volt, aki szinte egymaga intézte el a Galatasaray együttesét. Az Arsenal csatára mesterhármast jegyzett a törökök ellen, ezzel egy csapásra magára irányította a figyelmet, a mérkőzést követően szinte már a csapból is ő folyt Angliában. Nem véletlenül, hiszen Welbeck mindössze a harmadik Arsenal játékos aki mesterhármast jegyzett a BL-ben, ráadásul góljaival kísértetiesen idézte a klub valaha volt legnagyobb játékosát, Thierry Henry-t.

Gary Neville, a rivális Manchester United egykori játékosa, aki jelenleg szakkommentátorként dolgozik szintén egyetértett ezzel a megállapítással, ám azért azzal még szerinte óvatosan kellene bánni, hogy Henry-hez hasonlítsák Welbecket.

„Valóban Henry-féle gólok voltak, de egyelőre még nem említhetjük Welbecket a franciával egy szinten, hiszen Henry a PL és a világ egyik legjobb csatára volt. Ugyanakkor ne feledjük, hogy mit csinált Wenger Henryvel. Játszottam ellene 17 évesen amikor ő még a Monaco játékosa volt. Akkoriban még inkább szélsőt játszott, a labdatartása gyenge volt, nem lőtt gólokat, nyers volt” – emlékezett vissza a fiatal Henryre Neville.

Az egykori klasszis védő szerint Henry Arséne Wenger alatt nőtte ki magát világsztárrá, a francia szakember segített neki világklasszis csatárrá válni. Neville véleménye szerint Welbeck a 16-oson kívül már most a világ egyik legjobbja és a védők rémálma. Gyors, erős, szinte lehetetlen szerelni, ugyanakkor világklasszis csatárrá csak abban az esetben válhat, ha a kapu előtt kiegyensúlyozottabbá válik és a helyzeteinek nagy részét gólra is váltja. Ebben lehet segítségére Wenger, aki szisztematikusan csatárként játszatja, nem cserélgeti a posztját, mint annak idején az MU-ban. Neville szerint Welbeck számára megváltást jelentett a klubváltás mert az Arsenalban esélye lesz arra, hogy a világ egyik legjobb csatárává váljon, de ehhez még azért idő kell.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk)