Jump to content

Brazília: Dunga mégis behívta Kakát

2014. 10. 04. 07:17

Másfél évnyi "száműzetés" után Káka ismét meghívót kapott a brazil labdarúgó-válogatottba. A Milan és a Real Madrid egykori aranylabdás játékosára számít Carlos Dunga, igaz eredetileg nem hívta be, ám egy sérülés miatt most mégis lehetőséget kap a klasszis támadó.

Carlos Dunga, a brazil válogatott nem olyan régen kinevezett szövetségi kapitánya eredeti tervei alapján nem számolt Kakával, ám Ricardo Goulart sérülése miatt pénteken kénytelen volt megváltoztatni döntését és meghívót küldött a kölcsönben a Sao Paolo együttesét erősítő még mindig csak 32 éves futballistának.

A jövő évtől az MLS-ben szereplő Orlando csapatát erősítő, az amerikai liga legjobban fizetett játékosává váló Kaká legutóbb tavaly márciusban játszott a nemzeti csapatban, azt követően azonban már nem számolt vele az akkori szakvezető, Luiz Felipe Scolari, így a júniusi brazíliai világbajnokságon sem léphetett pályára, igaz az eredmények ismeretében ezt talán aligha bánja.
A vb-n negyedikként végzett brazilok október 11-én Pekingben a világbajnoki ezüstérmes argentinokkal, majd három nappal később Szingapúrban Japán válogatottjával játszanak barátságos mérkőzést.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:dailymail.co.uk)