Jump to content

Bundesliga: Szalai Ádám volt csapata ellen bizonyítana

2014. 10. 04. 13:09

A Bundesliga, magyar szempontból legérdekesebb mérkőzése a Hoffenheim – Schalke 04 találkozó, ahol Szalai Ádám volt klubja orra alá törhet borsot.

2013 nyarán Szalai karrierjében előrelépésnek számított, hogy 3 évi szolgálat után elhagyta a Mainz csapatát, Gelsenkirchenbe tette székhelyét és a Schalke csatára lett. Sokan aggódtak azért, hogy Huntelaar mögött csak a kispadot fogja koptatni, ám egy sérülés miatt Szalai lett az első számú center, ezzel esélyt kapva arra, hogy egy kiváló teljesítménnyel kiszorítsa a kezdőből a hollandot. Ám a BL főtábláról döntő PAOK elleni meccs kivételével, amikor két alkalommal is megzörgette a görögök hálóját, nem tudott igazán kiemelkedőt mutatni. Szalai a kék-fehéreknél lejátszott 28 bajnoki mérkőzésen 7 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Huntelaart pedig visszafoglalta helyét a kezdőben.

Idén nyáron viszont Szalai csapatot váltott, 6 millió euró ellenében Hoffenheim csapatához került. A szín mit sem változott, maradt a kék-fehér. A szurkolók nagy lelkesedéssel várták, bár a 2013/14-es szezon után, inkább a védelem megerősítésében bíztak. 38 meccsen rúgtak 72 gólt, ami Bayern München és a Dortmund mögött a harmadik legtöbb volt, viszont 70 gólt kaptak, ami második legtöbb.

Szalai jól kezdett, első mérkőzésén a kupában 1 gólt és 2 gólpasszt adott, majd a szezonnyitón az Augsburg ellen góllal debütált hazai pályán. Az azóta eltelt 5 fordulóban 274 percet töltött a pályán, ám sem gólpassz sem gól nem fűződik a nevéhez, a csapat pedig 2 győzelemmel és 4 döntetlennel a 4. pozícióból várja a folytatást.

Mindamellett, hogy Szalai a mai mérkőzésen rendkívül motivált lesz, és nagyon szeretne betalálni volt csapata ellen, nekünk, magyaroknak is szükségünk van egy jó Szalaira. Jövő héten Bukarestben lép pályára a válogatott, Szalaival újra a keretben és valószínűleg a kezdőben, egy önbizalommal teli játékos sokban segíthet, hogy 3 ponttal térjünk vissza keleti szomszédjainktól.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu , foto: bundesliga.de)