Jump to content

A Chelsea - Arsenal szuperrangadó elé

2014. 10. 05. 10:00

Vasárnap délután 15 órakor londoni derbit rendeznek a Stamford Bridgen: a José Mourinho vezette Chelsea Arsene Wenger Arsenalját fogadja. A találkozó esélyese a hazai együttes, ugyanakkor a gyengébb szezonkezdet utána magukra találó "Ágyúsok" okozhatnak meglepetést.

A két mester viszonya nem mondható épp barátinak: gyakorlatilag a verbális csata folyamatos közöttük, még akkor is, ha épp nem egymás ellen készülnek. Mourinho sokszor emeli ki, hogy más klubnál már megköszönték volna Wenger munkáját az elért eredmények alapján, Wenger pedig legutóbb "hibás szakértőnek" nevezte a portugált.

Az egymás elleni "meccselések" hatalmas Mourinho-fölényt mutatnak: a portugál 11 meccs alatt 6 győzelmet és 5 döntetlent számlál, tehát soha (!) nem veszített még Wengerrel szemben, csapatai 19 gólt lőttek és 6-ot kaptak. A portugál eredménysora a Manchester City, United, Liverpool és Arsenal négyessel szemben is igencsak figyelemre méltó: 32 mérkőzésből csak hármon szenvedett vereséget.

A tavalyi Chelsea-Arsenal volt Wenger 1000. mérkőzése az Arsenal kispadján, amit Mourinhonak sikerült a maga módján emlékezetessé tennie: a Kékek 6-0-ra nyertek.

Az idei szezonban egyelőre a Chelsea formája tűnik jobbnak: a Diego Costa és Fabregas vezett Kékek számára a csak Bajnokok Ligájában a Schalke ellen elért hazai 1-1 jelenthetett némi csalódást, a bajnokságban az élen állnak 16 ponttal. Az Arsenal nem kezdte jól a szezont, mind a Bajnokok Ligájában, mind a bajnokságban elszenvedtek - főleg a játék szempontjából - kínos vereségeket, ugyanakkor a Unitedtől érkező Welbeck kedzi megszokni új csapatát, amit mi sem jelez jobban, hogy a hétközi, Galatasaray elleni BL-meccsen mesterhármast lőtt.

Ha versenyben akar maradni a bajnoki címért folyó versenyben az Arsenal, akkor ma mindenképpen győznie kell. Kérdés, hogy a sokszor ingatag védelmük mennyire tud ellenállni a Chelsea támadógépezetének. Ha hátul rendben lsznek, akkor nagy az esély egy szoros mérkőzésre. Ha nem, akkor magabiztos hazai siker várható.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/Sky Sports twitter; fotó: sportrajongo.hu/dailymail.co.uk)