Jump to content

Chelsea győzelem a londoni derbin

2014. 10. 05. 17:16

Baleset miatt 15 perces késéssel kezdődött a londoni derbi, ahol az első félidőben a hazai csapat játéka érvényesült, és egy jogos tizenegyesből megszerezte a vezetést a belga Hazard révén. A második félidőben nyomott az Arsenal, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítania a masszívan védekező hazaiak ellen, akik Diego Costa góljával megduplázták előnyüket 10 perccel a vége előtt, és megnyerték a mérkőzést.

Az első negyedóra óvatos játékot hozott, többet volt az Arsenalnál volt a labda, helyzetek helyett azonban igen kemény belemenéseket jegyezhettünk fel: Alexis Sanchez ütközött Courtois fejével, akit ápolni kellett, majd a félidő közepén nem tudta folytatni, és Petr Cech érkezett a helyére. Gary Cahill egy brutális belépővel vett elégtételt a chilein, egy sárga lapért cserébe. Arsene Wenger némileg joggal reklamálta az egyből pirosat a partvonal mellett, am nem tetszett Mourinhonak, átszólt a francia mesternek, aki egy finom lökéssel fejezte be a vitát. A 20. percben megszerezte a vezetést a Chelsea: Hazard jött lendületbe, kicselezett két Arsenal játékost is, a 16-oson belül Koscielny pedig már csak szabálytalanul tudta megállítani. A jogos tizenegyest a sértett váltotta gólra, 1-0. Próbált magasabb fokozatra kapcsolni az Arsenal, de igazi helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a masszívan védekező Chelsea ellen, a hazai csapat játékában pedig - gyors játékosaik vezette kontráik révén - mindig benne volt a veszély. A félidő vége továbbra sem szűkölködött kemény jelenetekben, a játékvezető azonban néhány jó szóval és ha kellett, sárga lapokkal kordábban tartotta az indulatokat. A félidőben 1-0-ás hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidőt nagy elánnal kezdte mindkét csapat, kiegyenlítettebbé vált a labdabirtoklás aránya, az Arsenal ugyanakkor támadásban továbbra sem tudott igazi veszélyt jelenteni a Chelsea kapujára, sőt, Flamini majdnem a saját kapujába talált be. Fabregas a saját tizenhatosán belül kézzel ért a labdába, miközben Wilshere lövését blokkolta, a bíró azonban nem ítélt tizenegyest. A játék egyre inkább a Chelsea tizenhatosa előtt zajlott, de a hazai védők nem engedtek területet a vendégeknek.

13 perccel a vége előtt az ex-Arsenalos Fabregas zseniális passzal ugratta ki az egész meccsen igen halovány Diego Costát, aki a kifutó Szcesny felett átemelte a labdát, 2-0-ra alakítva ezzel az állást. A továbbiakban az eredmény nem változott, a Chelsea inkább magabiztos, mint jó játékkal legyőzte a szürke Arsenalt, és továbbra is vezeti az angol bajnokságot.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó:3news.co.nz/dailystar.co.uk)