Jump to content

Messit a Bernabeuban ünneplik?

2014. 10. 13. 12:40

Óriási mérföldkő előtt áll Lionel Messi, a Barcelona csapatának négyszeres aranylabás játékosa. A katalánok argentin zsenije két gólra van attól, hogy ő legyen a spanyol bajnokság valaha volt legeredményesebb gólszerzője és ezt a rekordot még az is előfordulhat, hogy éppen az El Classicón dönti meg. Amennyiben a Bernabeu Stadionban válna gólrekorderré Messi, úgy Andoni Zubizzarreta szerint a madridi közönségnek méltó képen kell megünnepelnie az ősi rivális legjobbját.

Lionel Messi mindössze két találatra van a legendás Telmo Zarra 251 gólos rekordjától. Amennyiben az argentin megdönti, úgy ő lesz a spanyol liga történetének legeredményesebb gólszerzője. Messi akár már a hétvégén ünnepelhet, erre jó esélye is van, hiszen a Barcelona a 9. helyezett Eibart fogadja. Azonban ha az argentin mégsem a 8. fordulóban dönti meg Zarra rekordját, akkor még akár az is előfordulhat, hogy a történelmi tettet két hét múlva a Bernabeu Stadion közönsége előtt hajtja végre a négyszeres aranylabdás. Ez azért pikáns pillanatokat eredményezhetne, hiszen így az örök rivális madridiak kénytelenek lennének egy apróbb ünnepséget szervezni a rekorder tiszteletére.

Andoni Zubizzarreta szerint legalábbis illő lenne egy ilyesfajta cselekedet a riválistól, még annak ellenére is, hogy ez nem megszokott a futballban.

"Ilyet leginkább az amerikai sportokban láthatunk, a kosárlabdázóknál sokszor fordul elő, hogy a rivális játékos előtt egy-egy mérföldkő elérése alkalmából akár ott a helyszínen, az ellenfél csarnokában tisztelegnek. A futballban ez nem túl gyakori, jóllehet Messi megérdemelné" - mondta ezzel kapcsolatban a katalánok sportigazgatója.

"Ami engem illet, én örülnék neki ha Messi betalálna az Eibar ellen majd a Madrid ellen is és persze megnyernénk az El Classicót. Láttunk már olyat, hogy a Bernabeu közönsége tisztelget egy Barca játékos előtt és az ellenkezője is előfordult már" - tette hozzá az egykori kiváló kapus.

Lionel Messi a spanyol bajnokság eddig hét fordulója során hatszor volt eredményes, ami annál is inkább megsüvegelendő, mert az új tréner Luis Enrique sokkal inkább játékmesterként számít az argentinra, a befejezésekért immáron Neymar felel.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:hiilkubad.com;sportskeeda.com)