Jump to content

Özil télen a Bayernbe igazol?

2014. 10. 13. 11:38

Angol sajtóértesülések szerint Mesut Özil el akarja hagyni az Arsenal együttesét és a téli átigazolási szezonban a Bayern Münchenbe szeretne igazolni. A német válogatott játékos jelenleg sérült, ebben az évben a hírek szerint már nem is léphet pályára, nagy kérdés, hogy a londoni közönség látja-e még egyáltalán Arsenal mezben.

Sokan úgy vannak ezzel, hogy nem feltétlenül szeretnék látni Özilt, aki Alexis Sanchez érkezéséig a londoni klub történetének legdrágább játékosának számított, ám klasszisát az Emirates-ben soha sem tudta igazán igazolni. Mesut Özil árnyéka önmagának amióta a Real Madridból Londonba igazolt, állítólag nem megy neki a beilleszkedés ez a legfőbb oka amiért távozni szeretne.

Özil a Daily Mail értesülése szerint a Bayern Münchenben szeretné folytatni pályafutását, és a szigetországi lap úgy tudja, hogy a bajorok a téli átigazolási szezonban 38 millió eurós ajánlatot tesznek majd érte. Kérdés, hogy a játékost a gyenge formája ellenére folyamatosan védő és támogató Arséne Wenger elengedi-e védencét, akinek értékét a tekintélyes Transfermarkt.de 45 millió euróra taksálja.

Mesut Özil 2006 és 2008 között a Schalke labdarúgója volt, onnan igazolt a Werder Bremen együtteséhez, ahol 2010-ig játszott. Ezt követően bár sokan úgy vélték hogy a Bayern Münchenben folytatja, a a Real Madrid lett a következő állomás a karrierjében, ahol igazán kiteljesedett és nagyszerű párost alkotott Cristiano Ronaldóval. Carlo Ancelotti érkeztével azonban nem volt maradása, igaz eladását sokkal inkább Florentino Pérez, a madridi klub elnöke szorgalmazta. Az Arsenalban Özil eddig nem tudta madridi formáját hozni - a tavalyi idényben 26 bajnokin öt gól és tíz assziszt volt a mérlege - és nagyon úgy tűnik, hogy több lehetősége nem is lesz már a bizonyításra, nem mintha annyira akarna ő Londonban bizonyítani.

(Fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:insidespanishfootball.com;7aimkickoff.com)