Jump to content

PL: Wenger bocsánatot kért

2014. 10. 13. 10:30

Arséne Wenger, az angol Premier League-ben szereplő Arsenal csapatának menedzsere bocsánatot kért amiért a Chelsea elleni mérkőzésen agresszíven lépett fel a rivális együttes szakvezetője, José Mourinhóval szemben. Wenger ugyanakkor elmondta, hogy érzése szerint kollégája provokálta őt, jóllehet cselekedetére ez sem jelent mentséget.

Arséne Wenger és José Mourinho soha sem evett egymás tenyeréből, a két remek szakember számtalanszor ütközött már össze, szinte alig van olyan alkalom, hogy ne üzengessenek egymásnak. Mégis a legutóbbi Chelsea-Arsenal derbin melyet a hazaiak 2-0-ra nyertek meg olyan történt, amely korábban még soha, a verbális konfrontációt ezúttal a fizikai váltotta fel sokak megdöbbenésére. A londoni derbin Arséne Wenger ellökte az őt számonkérő Mourinhót, miután a portugál hevesen reklamált amiért a francia belépett a Chelsea technikai zónájába. Az önmagáról megfeledkező és látszólag igen csak ingerült Wengert a negyedik játékvezető "szedte le" kollégájáról, az esetről készült videó pillanatok alatt bejárta a világot. A francia szakember természetesen megbánta amit tett, ám kitart amellett, hogy a rivális csapat edzője provokálta őt.

"Túl nagy jelentőséget tulajdonítanak az esetnek. Ugyanakkor elismerem, hogy hibáztam, így nem lehet viselkedni a pályán vagy a pálya mellett. Minden alkalommal elutasítom az agresszió bármilyen formáját és bocsánatot kérek a történtekért. Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy mégis előfordul az ilyesmi, ráadásul a közös múltunk sem túl rózsaszín. Hogy provokált-e Mourinho? Én úgy érezem, hogy igen. Nem léptem be a Chelsea technikai zónájába, bocsánatot kérek, de nem bántam meg, hogy így cselekedtem" - mondta a French TV-nek Wenger az esetről.

A csatorna megkereste Mourinhót is, ám a portugál tréner nem akarta felhánytorgatni a múltat, kollégájára bízta a mélyebb elemzést.

"Wenger majd elmagyarázza amit el akar magyarázni. Nem mondok többet. Nem akarok szavakat hozzáfűzni ahhoz, amit amúgy is mindenki látott a televízió képernyőjén keresztül, vagy a stadionban" - mondta a portugál, aki ezzel lezártnak tekinti a történteket.

A Chelsea hat győzelemmel és egy döntetlennel veretlenül vezeti hét forduló után az angol Premier League-t és bár az Arsenal csupán egy vereséget számlál, két győzelme mellett négy döntetlent jegyez, így hátránya már kilenc pont az éllovas riválissal szemben. A Chelsea öt nap múlva a Crystal Palace otthonában lép pályára a PL 8. fordulójában, míg az Arsenal a Hull City-t fogadja.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:kokofeed.com)