Jump to content

Válogatott: Össztűz alatt az angol kapitány

2014. 10. 13. 11:00

Az angol labdarúgó-válogatott 1-0 arányban legyőzte Észtországot az Európa-bajnoki selejtezők legutóbbi fordulójában, ám Angliában mégsem az eredménnyel és Wayne Rooney újabb góljával foglalkoznak, hanem Raheem Sterlinggel és a szövetségi kapitánnyal, Roy Hodgsonnal. Sterling ugyanis fáradtságra hivatkozva kérte a kapitányt, hogy ne kelljen kezdenie, Hodgson pedig nyilvánosságra hozta Sterling kérését, aminek következtében a szurkolók a játékost, a szakemberek pedig Hodgsont bírálják.

Raheem Sterling az idény során eddig mind a hét bajnokin, valamint a Bajnokok Ligája sorozat mindkét csoportmeccsén pályára lépett - ráadásul kezdőként - a Liverpool színeiben. A fiatal támadó a nyári világbajnokságon is részt vett, az angolok három csoportmérkőzéséből egyszer végig a pályán volt, egyszer le-, egyszer pedig becserélték. A mindössze 20 éves Sterlinget mind a Mersey-parton mind az angol válogatottban ügyeletes szupersztárként, néha még megváltóként is kezelik, hatalmas rajta a nyomás. Éppen ezért talán joggal érezhette magát fáradtnak és mivel a válogatott az Eb-selejtező legutóbbi fordulójában a verhetőnek tűnő észtek ellen lépett pályára, Sterling gondolt egyet és megkérte szövetségi kapitányát, hogy ne kezdőként számítson rá ezúttal. Sterling őszinte volt, elmondta Roy Hodgsonnak, hogy fáradt. Hodgson azonban mit törődve azzal, hogy játékosa megbízott benne, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón ország világ előtt kiadta Sterlinget, elárulva, hogy az fáradtság miatt nem kíván kezdeni.

A fiatal játékos azóta kap is hideget-meleget a szurkolóktól, amiért szerintük részben cserben hagyta a válogatottat, de visszaütött Hodgson pletykálkodása is, őt pedig korábbi válogatott játékosok bírálták, amiért feleslegesen elárulta a játékosát. A két liverpooli legenda, Jamie Carragher és Jamie Redknapp abban ugyan egyetért, hogy semmilyen körülmények között nem szabad visszautasítani a válogatottban való pályára lépést, ám ezeknek az ügyeknek szerintük csapaton belül kell maradniuk, nem tartozik a közvéleményre. Hodgson hibázott, kérdés, hogy Sterling ezt követően meg fog-e tudni bízni benne, ahogy az is kérdéses, hogy a szakember renoméját a többi játékos előtt mennyire tépázta meg ez az ügy. Sterling mindenesetre a szurkolóknak is üzent, amelyből azért látszik, hogy szívére vette az ügyet. A támadó egy ironikus üzenettel jelezte, ő is csak ember, a Twitter fiókján a következőket írta ki:

"Éppen ezt a számot hallgatom: "bocs, én is csak ember vagyok"...éppen hazafele tartok"
(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:skysports.com)