Jump to content

Dante német állampolgár szeretne lenni

2014. 10. 15. 17:37

Német állampolgárságért folyamodik Dante, a Bundesligában címvédő Bayern München labdarúgócsapatának brazil védője, aki szerint erősen kétséges, hogy a jövőben szerepel-e még a dél-amerikai ország válogatottjában.

A 30 éves futballista a Sport Bild magazinnak azt mondta, pályafutása végeztével Németországban szeretne letelepedni, „ez pedig sokkal könnyebben menne német útlevéllel”.

Dante ott volt a pályán, amikor a német válogatott a nyári brazíliai világbajnokság elődöntőjében 7–1-re verte a házigazdát. A hátvéd szerint Dungának, a brazilok új szövetségi kapitányának több dolgon is változtatnia kell, ennek nyomán Dante úgy érzi, „nem valószínű”, hogy pályára lép még a válogatottban.

Dante 2009 óta játszik Németországban, a Bayernnél 2017-ig szóló szerződése van. Nagyon hamar elköltözött Brazíliából, hiszen már 2004-ben a franciaországi Lille-ben focizott, majd a Charleroi és a Standard Liege klubjaiban játszott. Feleségével, Jocelinával két gyermeket nevelnek, akik már Németországban születtek.

(szp)

(forrás:MTI,sportrajongo.hu/fotó:bundesliga.com)