Jump to content

BL: Ancelotti Gerrardot akarta

2014. 10. 20. 12:23

A héten a harmadik fordulót rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A keddi játéknap leginkább várt mérkőzése kétség kívül a Liverpool-Real Madrid rangadó. Ezen apropóból szólaltatta meg a Telegraph brit lap Carlo Ancelottit, a spanyol csapat szakvezetőjét. Az olasz mester többek közöt azt is elárulta az interjú során, hogy a Milan edzőjeként szerette volna megszerezni Steven Gerrardot, ám ahogy sok más neves kollégájának, úgy neki sem sikerült elcsábítania a liverpooli ikont.

A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának rangadóját a B-csoportban rendezik, amely során a harmadik helyen álló Liverpool az éllovas és egyben címvédő Real Madridot fogadja. A Mersey-partiak nincsenek kirobbanó formában, még annak ellenére sem, hogy legutóbbi két PL-bajnokijukat megnyerték. Brendan Rodgers csapatának játéka esetleges, mind védekezésben mind támadásban gyenge, nem nagyon látszik a nyári 120 milliós költekezés eredménye. Ezzel szemben a Real Madrid szárnyal, leginkább Cristiano Ronaldónak köszönhetően ontja a gólokat, nehéz elképezlni, hogy a mostani Liverpool fel tudja tartóztatni a spanyol hengert.

Ugyanakkor a Liverpool az a csapat, melyet soha sem szabad lebecsülni, mindig minden esetben képes a megújulásra a feltámadásra, ezt éppen Carlo Ancelotti tudja a legjobban, hiszen a 2005-ös BL-döntőben a Milan edzőjeként megtapasztalhatta.

A liverpooli sikerek egyik fő letéteményese, Steven Gerrard természetesen ott lesz a keddi BL-derbin, vezéregyéniségként megpróbálja győzelemre vezetni csapatát. Ancelotti és Gerrard régi ismerősei egymásnak, utóbbi többször keserítette meg előbbi dolgát, Ancelotti nem véletlenül akarta megszerezni a remek középpályást.

"Nem emlékszem a pontos dátumra, de megpróbáltuk leigazolni. Szerettem volna összerakni Pirlóval a középpályán, fantasztikus kombináció lett volna. De nem sikerült, mert Gerrard és a Liverpool közötti kapocs megtörhetetlen" - emlékezett vissza a Gerrard leigazolásáért tett törekvéseire Ancelotti.

Ancelottit és jelenlegi csapatát mostanság legtöbbször Raheem Sterlinggel hozzák össze. A 19 éves liverpooli támadót többen, köztük a Real Madrid is meg szeretné szerezni, ám ezt Ancelotti hevesen tagadta egy, a SUN-nak adott interjújában.

"Sterling egy kiemelkedő tehetség, az egyik legjobb támadó Európában. Ugyanakkor a keretünkben több kiemelkedő tudású klasszis játszik, Sterling megszerzése egyelőre nem szerepel a terveink között" - zárta rövidre a témát Ancelotti.

Ha már klasszisokról van szó nem lehet elmenni Cristiano Ronaldo teljesítménye mellett szó nélkül, a portugál zseni ugyanis 7 bajnokin immáron 15 gólnál tart, mostanság egyszerűen megállíthatatlan, Liverpoolban is gólokat várnak tőle, persze nem a hazai drukkerek.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)