Jump to content

Platini: "Nem Messinek vagy CR-nek kellene nyernie az Aranylabdát"

2014. 10. 21. 15:36

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini szerint az év legjobbjának járó Aranylabdát ezúttal nem Cristiano Ronaldónak vagy Lionel Messinek kellene megkapnia. A BeIN Sportsnak adott interjújában a francia szakember azon véleményének adott hangot, hogy valamelyik világbajnok német labdarúgót kellene díjazni.

„Az Aranylabdát rendszerint az nyeri meg, aki kimagaslóan teljesít a világbajnokságon, olyan, aki megnyeri a vébét, úgyhogy ebben az évben német játékosnak kellene kapnia. Mindig is ez volt a módja, egészen kétezer-tízig, amikor Lionel Messié lett az Aranylabda, annak ellenére, hogy elég átlagos vb-je volt, úgyhogy semmi sem biztos” – vélekedett a díjat háromszor is elnyerő Platini.

Az UEFA elnöke ugyanakkor hozzátette azt is, hogy szerinte jelenleg senki sincs Messi és Cristiano Ronaldo szintjén. „Ami biztos, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi a világ két legjobb játékosa, ezzel senki sem vitatkozhat– tette hozzá a franciák egykori világklasszisa.

Platini ismét rámutatott az Aranylabda odaítélésének legnagyobb nehézségére: a csapat vagy az egyén számít inkább? Szóljon az Aranylabda arról, hogy egy klasszis játékos egy klasszis csapat tagjaként mit ért az adott évben, vagy inkább egy kivételes képességekkel rendelkező játékos - akinek eredményeihez kell természetesen a csapat is - nyerjen?

Amennyiben az első változat lesz a nyerő, úgy valóban az idén világbajnok német válogatott kulcsjátékosai (Neuer, Lahm, Müller, Schweinsteiger) számítanak esélyesnek. Amennyiben a második, úgy újfent Messi és CR7 között dőlhet a cím sorsa. Vagy esetleg "sötét lóként" befuthat rajtuk kívül még valaki (Di María)?

2015 januárjában kiderül.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/sportskeeda.com/twitter)