Jump to content

Az El Clásico elé - edzői nyilatkozatok

2014. 10. 24. 17:00

A spanyol bajnokság szombat esti csúcsrangadója előtt sokasodnak a sajtótájékoztatók, melyek keretében a Real Madrid szakvezetője, Carlo Ancelotti, valamint a katalán óriás mestere, Luis Enrique is megosztotta meglátásait a mérkőzés kapcsán.

Suárez a nyáron szerződött Barcelonába, de eltiltása miatt eddig nem játszhatott tétmeccsen a gránátvörös-kékek mezében. A büntetés időtartama azonban lejárt, Luis Enrique pedig pénteken elmondta, csatára mindenképpen beáll szombaton. „Kap néhány percet a pályán, hogy mennyit, azt egyelőre nem tudom megmondani. Nagy pillanat lesz a számára, régóta vár erre. Hogy be tud-e majd szállni ilyen mérkőzésbe kihagyása után? Ez egy összetett kérdés, függ a játékos személyiségétől is.” Az edzőként az első Klasszikusára készülő szakember elmondta, Sergio Busquets is bevethető a hétvégi rangadón, valamint hogy tisztában van vele, a Real Madrid remek formában van, ezért nem engedhetnek meg maguknak túl sok hibát. „Ugyanúgy állunk a Madrid elleni mérkőzéshez, mint bármelyik másikhoz. Az elejétől kezdve koncentráltan kell játszanunk, és az irányításunk alatt tartani a játékot. Meglátjuk, sikerül-e vagy sem.”

„Suárez nagyszerű játékos, kedvelem őt, de ha játszik, akkor sem változtatunk a terveinken, az uruguayi sem húzhatja keresztül a számításainkat" – mondta Carlo Ancelotti. Az olasz tréner a szombati taktikáról és az összeállításról is szót ejtett. „Egy olyan támadókkal rendelkező csapat ellen, mint a Barca nagyon fontos a védelem megfelelő kialakítása. Nem gondolom, hogy bármelyik fronton is előnyben lennénk, azt tesszük, amit a katalánok ellen kell: megpróbáljuk rájuk erőltetni a játékunkat, és nem hagyunk nekik teret a passzolgatáshoz. Mint minden klubnál, nálunk is akadnak problémák, de szerencsére Pepe és Sergio Ramos is edzésbe állt, így a szombati találkozón már nagy valószínűséggel bevethetőek lesznek Dani Carvajallal és Sami Khedirával együtt. Bale-ről csak annyit tudok mondani, hogy ha fitt lesz, biztosan nem hagyom ki a keretből" – tette hozzá a királyiak vezetőedzője.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/skysports.com/sportskeeda.com)