Jump to content

Van Gaal: Mourinho nem hatolhat át a páncélomon

2014. 10. 25. 08:44

Vasárnap rendezik az angol Premier League 9. fordulójának rangadójtá, a Manchester United-Chelsea derbit. A találkozó pikantériáját az is fokozza, hogy a két csapat trénere egykoron főnök-beosztott viszonyban volt egymással, a Barcelona csapatát annak idején Louis van Gaal irányította, José Mourinho segédlete mellett. A két szakember a hírek szerint továbbra is jó viszonyt ápol egymással, tisztelik egymást, ám a mérkőzésen alighanem ebből vajmi keveset láthatunk majd.

A Chelsea magabiztosan várhatja a rangadót, hiszen 8 forduló után veretlenül (7 győzelem 1 döntetlen) vezeti a bajnokságot, és még egy esetleges vereség ellenére is meg tudja tartani első helyét az őt öt pont hátránnyal követő Manchester Cityvel szemben. A Manchester United a hatodik helyről várhatja a rangadót és a presztízsen kívül az is motiválhatja Louis van Gaal csapatát, hogy egy esetleges győzelem és a többi mérkőzés eredményének optimális alakulása folytán akár még a BL-t érő 4. helyre is feljöhet.

A két csapat összecsapása teljesen mindegy melyik sorozatban találkozzanak egymással mindig presztízsharcot ígér. Ezúttal sem lesz ez másként, ám most az a tény is érdekesebbé teszi a derbit, hogy a két együttes menedzsere egykoron együtt irányította a Barcelona csapatát. Louis Van Gaal a rangadó előtti sajtótájékoztatóján természetesen kitért erre a furcsa helyzetre, kiemelve azt, hogy José Mourinho szokásos lélektani hadviselése őt nem igazán zavarja.

"Vasból vagyok, így képes vagyok egyfajta páncélt képezni magam köré, amit semmi és senki sem tud megsérteni. Hosszú időbe telt, amíg megértettem, de megtanultam fegyelmezni magam és ami a legfontosabb hiszek magamban. Ezt az önbizalmat, ezt a hitet tudom átadni a kollégáimnak és a csapatomnak és ez mindennél fontosabb" - beszélt magáról és "védelmi felszereléséről" a holland menedzser, majd rátért kollégájára is.

"Hogy miért idegesíti Mourinho a többi menedzsert? Ezt tőle kéne megkérdezni. Én őt nem ismerem mint menedzsert, soha sem játszottam ellene. Én őt mint embert ismerem, hiszen az asszisztensem volt. Mostanság nem nagyon beszélünk, de néha üzenünk egymásnak telefonon. Ugyanakkor amikor találkozunk akkor érezzük a kötődést magunk és a családjaink között és ez jó érzés" - "romantikázott" egy picit van Gaal.

A holland kiemelte azt is, hogy jelenleg Mourinho és csapata előrébb jár mindenben, mint ő a Manchester Uniteddel, hiszen a portugál egy éve dolgozik már együtt a játékosaival. Ugyanakkor nem gondolja azt, hogy ez azt jelentené, hogy az MU nem nyerhet a Chelsea ellen, sőt. Van Gaal azt is elmondta, hogy Mourinho valószínűleg csak altat amikor azt mondja, hogy Diego Costa nem játszhat a derbin, a holland biztos benne, hogy egykori "beosztottja" nem pont egy ilyen meccsen fogja kihagyni azt a játékosát aki 9 meccsen 7 gólt szerzett.

A Manchester United-Chelsea mérkőzést vasárnap 17 órakor rendezik az Old Traffordon.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk)