Jump to content

Az Aranylabda várományosai: 1. rész - Sergio Ramos

2014. 10. 29. 12:33

Hétfőn hajnalban hozták nyilvánosságra az Aranylabdára pályázó játékosok névsorát, melyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a France Football magazin kollégáival közösen állított össze. Persze a közvélemény szerint ahogy az utóbbi években úgy idén is Cristiano Ronaldo és Lionel Messi között dőlhet el a verseny, jóllehet sokak szerint azért "bezavarhat" Manuel Neuer is. Vagy valaki más, éppen ezért nem árt megvizsgálni az Aranylabdára kandidálókat.

A 23-as névsorból azért többeket ki lehet húzni, ha teljesen reálisak és tárgyilagosak szeretnénk lenni, akkor az első ötöt érdemes megvizsgálni, hiszen közülük kerülhet ki az idei Aranylabda győztese. A szubjektív lista ötödik helyén Sergio Ramos áll, aki már többször megkaphatta volna a híres egyéni elismerést, ám egy bizonyos Cristiano Ronaldo de leginkább Lionel Messi mindig közbeszólt.

Sergio Ramost lehet szeretni vagy nem szeretni, de vitathatatlan tény, hogy korunk egyik legkiemelkedőbb védője ráadásul az előző idény pályafutása egyik, ha nem a legsikeresebb szezonja volt. A Real Madrid lassacskán ikonná váló játékosa 32 bajnoki mérkőzésen szerepelt Carlo Ancelotti együttesében és a statisztikák szerint is elévülhetetlen érdemeket szerzett a klub 10. BL-győzelmének megszerzésében. Ramos 190 fejpárbajából 132-t megnyert, többet góllal fejezett be, lásd a BL-döntőben szerzett egyenlítő találatát, amelyet valószínűleg pályafutása egyik legfontosabb góljaként könyvel majd el. Ramos amúgy 89 százalékos pontossággal passzolt a szezon során, ez is elképesztő mutató ráadásul szerzett 4 gólt a bajnokságban egy olyan csapat tagjaként, amelyben hemzsegnek a jobbnál jobb támadó játékosok.

Sergio Ramos pályafutása egyik legjobb szezonját zárta a legutóbbi idényben, klubcsapatában remekelt, BL-serleget nyert, ám valószínűleg ez sem lesz elég az Aranylabda megnyeréséhez. Ugyanis vb-évben nem csak a klubcsapatban nyújtott teljesítmény számít, hanem a világbajnokságon mutatott produkció, amely igen csak lehúzza Ramos átlagát. A rutinos védő ugyanis tagja volt a brazíliai tornán nagyot "égő" spanyol nemzeti csapatnak, amely címvédőként szégyen szemre már a csoportkör után búcsúzott.

A sorozat következő részében Lionel Messivel foglalkozunk.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:t-online.de;fourfourtwo.hu)