Jump to content

Seria A: Nápolyból három pontot rabolnának a Farkasok

2014. 10. 31. 12:30

A 10. forduló rangadója a Seria A-ban a Napoli – Roma találkozó, ahol a hazaiak szeretnék abbahagyni a hullámvasutazást, míg a vendégek nem szeretnének pontokat bukni a bajnoki címért folytatott harcban a Juventussal szemben.

A szombat délutáni találkozón a bajnokság egyik legjobb támadósora találkozik a legjobb védelemmel. A Napoli a kezdeti bukdácsolások után kezd magára találni, mindemellett hazai pályán nehéz őket legyőzni. Az idei szezonban egyedül a Chievo tudta elhozni, nem kis meglepetésre a 3 pontot, a veronaiaknak ez az idényben az egyetlen győzelmük. Benitez legénysége az elmúlt 33 hazai találkozójából 30 alkalommal szerzett pontot. Az idei négy otthoni találkozájukon 11 gólt szereztek, ebből legutóbb a Verona ellen szereztek 6 gólt. Habár támadásban nagyon jó a csapat, a védelemben hatalmas hézagok tátonganak. A csapat minden idei bajnoki meccsén kapott hazai pályán gólt, egyedül a Sassuolo ellen tudta Cabral megőrizni kapuját. A Roma erős támadósora ellen így a Napolinak egyetlen lehetősége van, a jól bevált régi taktika, „rúgj eggyel több gólt, mint az ellenfeled”.

A vendég csapat fej-fej mellett halad a Juventussal a bajnoki címért. A Roma eddig a 7 győzelme mellett 1 döntetlent és 1 vereséget játszott. Mindkét pontveszteséget idegenben érték el. A Sampdoria ellen gólnélküli döntetlent játszottak, míg Torinóban, a Juve elleni csúcsrangadón 3-2-es vereséget szenvedtek. A Roma védelme mindössze 4 gólt kapott eddigi 9 mérkőzésén, tehát mondhatjuk a védelem a helyén van. Persze, azért nem szabad elfelejteni, a Bajnokok Ligájában hogyan szaladtak bele a Bayern ellen a késbe, de ezt a sokkot úgy néz ki, hogy átvészelte a csapat. A Farkasokat nem csak a remek védekezés, hanem a támadószekció is repíti előre, rengeteg helyzetet alakítanak ki és jó százalékkal váltják gólra.

Legutóbbi nápolyi találkozón a hazaiak 1-0-ra nyertek, akkor Callejon döntött. Sokan úgy gondolják, hogy a párharc a levegőben dőlhet el, ez pedig a Napoli malmára hajtja a vizet. A találkozón várhatóan a támadófoci fog dominálni és kérdés lehet, mivel mindkét csapat sokat birtokolja a labdát, hogy melyikük tudja ráéreőltetni akaratát a másikra. A Roma könnyen berendezkedhet kontrára, gyors támadóival szétfuthatják a hazai védelmet. Sok gól és egy remek találkozó van kilátásban.

Szombat – 15:00
Napoli – Roma (Digi sport 2)

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu , képek: notizie.guidone.it, sportcampania.it)