Jump to content

Bundesliga: feltámad-e a Dortmund a bombaformában lévő rivális otthonában?

2014. 11. 01. 12:08

Szombat délután Münchenben rendezik a Bundesliga szuperrangadóját, a Bayern München - Borussia Dortmund mérkőzést. Az esélyek egyértelműen a szenzációs formában játszó hazaiak mellett szólnak, ugyanakkor a bajnokságban eddig igencsak botladozó vendégekben rejlő potenciálnak előbb-utóbb felszínre kell törnie, így amennyiben mindkét csapat tudása maximumát tudja hozni, igen izgalmas csatára lehet kilátás.

A Bayern magabiztosan vezeti a Bundesligát, 9 mérkőzésen 6 győzelmet aratott - köztük olyanokat, mint a Hannover elleni 4:0 és a Bréma elleni 6:0 -, a Bajnokok Ligájában pedig valószínűleg egész Európa felkapta a fejét a Roma idegenbeli 7:1-es elgázolására. A Dortmund szintén sikerrel vette a BL első két fordulóját az Arsenal hazai, és a Galatasaray idegenbeli legyőzésével, a hazai bajnokságban azonban egész egyszerűen nem akar kijönni a lépés a sárga-feketéknek: meglepőbbnél (Hamburg elleni hazai vereség) meglepőbb (Hannover elleni hazai vereség) vereségeket szenvedve csak a 15. helyen állnak, 7 megszerzett ponttal.

Ennek ellenére a csapatok mellett a közvélemény is csúcsmérkőzésként kezeli a két klub fél hétkor kezdődő mérkőzését.

„Nem igazán érdekel bennünket a tabellán elfoglalt helyezése, továbbra is nagyon tiszteljük a Dortmundot. Bár most nincs jó passzban, nem tehetjük meg, hogy lebecsüljük" – fogalmazott Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok elöljárója. „Érzelmekkel teli mérkőzésre számítok" – így a Bayern-védő David Alaba, míg támadó csapattársa, Thomas Müller arra figyelmeztetett, hogy nem fognak 5–0-ra vezetni a szünetben a BVB ellen. „Ismerjük egymást, egy sor kiélezett meccset játszottunk a közelmúltban. Meg kell őriznünk a hidegvérünket, és meg kell akadályoznunk, hogy kedvükre kontrázzanak, azt ugyanis nagyon tudnak" – tette hozzá.

A Kicker szerint a Bayern a Neuer – Benatia, J. Boateng, Alaba – Rafinha, Lahm, Xabi Alonso, Bernat – Müller, Götze – Lewandowski felállásban veszi fel a harcot, míg a dortmundiak kezdő tizenegye ez lehet: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Papasztathopulosz – Mhitarjan, Kehl, Grosskreutz – Kagava, Reus – Aubameyang. Ez esetben Ilkay Gündogan és Ciro Immobile is csak a kispadon kezd.

A hét közben mindkét gárda hamburgi győzelemmel melegített a rangadóra: a Bayern a HSV (3–1), a BVB pedig a második ligás St. Pauli (3–0) otthonában harcolta ki a továbbjutást a DFB-kupában.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/gmanetwork.com)