Jump to content

Seria A: Higuain és Callejon szelidítette meg a Farkasokat

2014. 11. 01. 16:44

A Seria A 10. fordulójában a Roma a Napoli otthonába látogatott. A hazai csapat könnyen kivégezhette volna holtversenyben listavezetőt, ám végül csak a legvégén lehettek biztosak a nápolyi fanatikusok a 3 pont megszerzésében.

Az első pillanatoktól kezdve támadólag lépett fel a hazai csapat és a gólra sem kellett várnia sokáig a publikumnak. Insigne vezette a labdát, majd lövésre szánta el magát, amely saját csapattársán pattant meg, ami így került Higuain elé, aki félfordulatból behúzta De Sanctis kapujába. Higuain lelkivilágának jól jött a gól, a szurkolók pedig így megbocsájtották az Atalanta ellen a hétközi fordulóban kihagyott tizenegyest a 92. percből. A televíziós közvetítéseken Insigne lövésénél állították meg a képet, amikor Higuain valóban nem volt lesen, viszont amikor megpattant Hamsikon a labda, már egy kicsivel előrébb volt az argentin. A Napoli a gól után is folytatta az offenzívát, a Roma szerencséje, hogy De Sanctis állt a kapuban, illetve hogy a hazai kapufa nem a hazaiakkal volt. Insigne lövésénél a Roma hálóőre védett, majd Callejon lövése csattant a felső lécen. Ekkor még mindig csak a 10. percben jártunk, a Roma pedig nem tudta még a saját térfeléről sem kihozni a labdát. A holtversenyben listavezető Farkasok próbáltak feljavulni támadásban, de egy kaput elkerülő szabadrúgás és két középre tartó lövést tudtak csak felmutatni az első félidőben. A Napoli a játékrész végén újból támadásba lendült egy második gól reményében, ám először Callejon éppen hogy elért egy középre centerezett labdát és nem tudta irányítani, majd Higuain vett át kicsit kisodródva egy gyönyörű labdát Insignetől, melyet De Sanctis el tudott ütni előle, majd a visszapasszolt labdát Insigne felső lécre lőtte.

A második félidő nem hozta meg azt a várt játékot. A Roma kezdett magára találni, és több helyzetet dolgoztak ki. A szélekről próbáltak meg helyzetbe kerülni, ám Florenzi két lehetőséget is elpuskázott. A rómaiak nem találták a Napoli védelmének ellenszerét, holott ez a védelem eddig minden hazai mérkőzésén kapitulált már, legalább egyszer. A Napoli kontrákra rendezkedett be, a 65. percben pedig majdnem el is döntötték a találkozót, ám Callejon hiába emelte át ziccerben De Sanctist, Mbiwa a gólvonal előtt tisztázni tudott, így még nyitott maradt a találkozó. A Roma viszont továbbra sem tudott veszélyt jelenteni Cabral kapujára. A kék mezes hazaiak pedig eldöntötték a találkozót. Egy középpályás labdaszerzés után Higuain passzolt Callejon elé, aki megelőzve védőjét 13 méterről De Sanctis mellett a hálóba passzolt, ezzel kialakítva a 2-0-s végeredményt.

A Napoli ezzel a győzelmével a tabella 3. helyére ugrott előre, ám ez még nagyban változhat, hiszen rendkívül szoros a pontvadászat. A Roma pedig továbbra is második, ám, ha a Juventus nyer az Empoli otthonában, akkor 3 pontra elléphet a Farkasoktól.

Seria A 10. forduló

Napoli – Roma 2-0 (Higuain ’3; Callejon ’85)

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu; kép: calcioline.com)