Jump to content

David Moyes Spanyolországban kezdhet új életet

2014. 11. 03. 11:13

Angol sajtóértesülések szerint nagy a valószínűsége annak, hogy David Moyes lesz a spanyol bajnokságban idén jobbára csak szenvedő Real Sociedad vezetőedzője. A baszk csapat a legutóbbi fordulóban is kikapott, ezt követően pedig a vezetőség menesztette Jagoba Arrasatét. A hírek szerint az együttes előjárói még nem döntöttek az új edző személyét illetően, ám a legnagyobb esélyes a sajtó szerint David Moyes.

A spanyol bajnokság legutóbbi fordulójának szombati játéknapján a Sociedad 1-0-ra kikapott a Malaga együttesétől, aminek következtében a tavalyi idény sikercsapata az utolsó előtti helyre csúszott vissza és már csak a Cordoba áll mögötte. Jagoba Arrasatéval, a csapat eddigi vezetőedzőjével a vezetők nem sokkal a vereséget követően közölték is, hogy nem tartanak a tobábbiakban igényt a munkájára és követték őt asszisztensei, Txema Lumbreras és Bittor Alkiza is. Arrasate a legutóbbi szezonban a 7. helyig vezette a Sociedad együttesét, a BL-ben pedig a csoportkör után estek ki. Az edző dolgát nem könnyítette meg az a tény, hogy a csapat két legjobb játékosát eladták a nyáron, Antoine Griezmann az Atlético Madridba, Asier Illarramendi pedig a Real Madridba igazolt.

Ami az új edző kilétét illeti, azt még egyelőre titok övezi, ám a brit sajtó szinte biztosra veszi, hogy David Moyes kapja meg a lehetőséget a baszk csapat kispadján. Természetesen a sajtó értesüléseit sem a Sociedad vezetősége sem maga Moyes nem erősítette meg, hiszen a nyilvánosság felé azt kommunikálják, hogy több szakemberrel is folynak a tárgyalások. Mégis az utóbbi hetekben több forrás is megerősítette, hogy az Everton és a Preston, valamint a Manchester United egykori menedzsere óriási favoritnak számít a vezetőségi tagok körében.

Spanyolországi hírek azonban tudni vélik, hogy Moyesnak azért komoly konkurenciája van, hiszen a listán Pep Mel (legutóbb West Brom) és Alejandro Sabella (argentin válogatott szöv.kap.) szerepel még a skót szakemberrel együtt.
David Moyes az igen csak rosszul sikerült manchesteri kalandot követően kaphatna újabb bizonyítási lehetőséget, és azt már többször kijelentette, hogy szívesen dolgoznak külföldön.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportsmole.co.uk)