Jump to content

PL: Gerrardot nem engedné Rodgers

2014. 11. 03. 10:04

A Premier League egyik legnagyobb csalódása idén eddig a Liverpool csapata. A Vörösök menedzsere, Brendan Rodgers a nyáron több mint 120 millió fontot költött játékosvásárlásra, ám a gárda csak vergődik, jelenleg csak a 7. a bajnoki tabellán. A játékosok közül az újak és a régiek is adósak a kiegyensúlyozott és jó teljesítménnyel, így van ezzel a klublegenda Steven Gerrard is, akinek ráadásul szerződése az idény végén lejár.

A múlt héten jelent meg az angol médiában egy Steven Gerrarddal készült interjú, melyben a liverpooli legenda egyértelműsítette, hogy esze ágában sincs visszavonulni az idény végén. Ugyanakkor az még kérdéses, hogy szeretett csapatában fog-e játszani a következő szezontó is, vagy máshol. Mindenesetre menedzsere, Brendan Rodgers igényt tartana a kiváló középpályásra még akkor is, ha tavalyi formáját egyelőre messze alulmúlja.

"A szándékom elég egyértelmű, találkoztam Steven képviselőivel és megbeszéltük a szituációt. Én nagyon szeretném ha folytatná velünk a közös munkát. Steven része annak az építkezésnek amit a Liverpoolnál végzünk, egyedülálló klasszis. Kiváló kapitány, nagyon sokat segít nekem és ezt a tulajdonosok felé is jeleztem már többször" - beszélt a liverpooli ikonról Brendan Rodgers a csapat menedzsere.

Steven Gerrard 9 évesen csatlakozott a liverpooli akadémiához, azóta közel 700 alkalommal szerepelt a klub első csapatában. Az elmúlt héten a Daily Mailnek adott nyilatkozatában a jövőjével kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg csak az idei szezonnal foglalkozik, hiszen májusig köti csak szerződés a Liverpoolhoz.

"Ahogy most állnak a dolgok jelenleg májusig vagyok a klub alkalmazottja. Tehát jelenleg a mostani szezonnal foglalkozom, abból szeretném a lehető legtöbbet kihozni. Egy biztos, az idény végén nem áll szándékomban visszavonulni, folytatni fogom a karrierem. Hogy a Liverpoolnál-e, azt még nem tudom. Ez a klub döntése. Ha nem keresnek meg a hosszabbítással, akkor meg kell vizsgálnom, hogy mit tartogat a jövő számomra" - nyilatkozta Gerrard a közeljövővel kapcsolatban.

A liverpooli szurkolókat tehát jelenleg két égető kérdés is foglalkoztatja: egyrészt, hogy miért ennyire gyenge a csapat teljesítménye, másrészt pedig, hogy mi lesz kedvencükkel, a klubikon Steven Gerrarddal május után. Mindenesetre nehéz elképzelni a legendás középpályást nem Liverpool mezben...

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:liverpoolecho.co.uk)